Foto: DELFI Aculiecinieks
Rit "Labo darbu nedēļas" sestā diena, un padarīto darbu kontā jau ir vairāk nekā 640 labo darbu un to veikšanā iesaistījušies jau 8494 Latvijas iedzīvotāji.

1. Ikšķiles vidusskolas 4.a klase palīdzējusi Maijas kundzei

Arī Ikšķiles vidusskolas 4.a klase kopā ar skolotāju Ievu Radziņu-Sproģi nolēma piedalīties "Labo darbu nedēļas" akcijā. Domājot par to, kuram nepieciešama palīdzība, lūdza talkā vecākus, kas ieteica doties palīdzēt Ikšķiles vecajos kapos sakopt teritoriju, kuru apkopj viena pati kapu pārzine Maija Poriete. Darbarokas Maijas kundzei bija ļoti vajadzīgas, un viņa patiesi bija priecīga par palīgiem, kas pie viņas ieradīsies.

Tā 16. oktobrī 4.a klase savas klases audzinātājas Ievas Radziņas Sproģes vadībā devās uz Ikšķiles kapiem. Sākumā kopjamā platība likās liela, bet, kad visi 24 skolēni ķērās pie darba, ātri vien sakopa Maijas kundzes ierādīto platību un drīz bija gatavi ķerties pie nākamā darbiņa.

Klases audzinātāja Ieva atzīst: "Pēc labi padarītā darba bijām arī noguruši, bet bija patīkami apjaust, ka varam darbus izdarīt veikli un visi kopā!"

2. Aulejas pamatskolas 7. un 8. klase: mēs palīdzējām savam šoferītim!

"Mēs esam Krāslavas novada, Aulejas pagasta, Aulejas pamatskolas 7. un 8. klašu skolēni. Kad mēs uzzinājām par "Labo darbu nedēļu", nolēmām palīdzēt mūsu šoferītim izslaucīt, izmazgāt un sakārtot skolēnu autobusu.

Skolēnu autobusa šoferis Jānis Vigulis katru dienu ceļā veic apmēram 60 kilometru, vedot mūs uz skolu un tad uz mājām, katru gadu ved dažādās ekskursijās, pat uz Rīgu. Šoferītis mīl kārtību un tīrību, tādēļ mūs dažreiz pat sabar, ja mēs autobusā neievērojam kārtību. Ekskursiju laikā viņš mums lūdz nemētāt papīriņus.

Šoferis Jānis piekrita, ka mūsu klases sakārtos autobusu, un viņš pat piebrauca pie skolas, lai mēs varētu sākt darboties. Iesākumā mēs visi no miskastītēm izmetām atkritumus, tad no autobusa izņēmām visus paklājus. Kamēr mēs – Arturs, Raitis, Sabīne, Renāte un Laura – kārtojām aizkarus, Jānis ar putekļsūcēju sūca putekļus. Kad šie divi darbi bija paveikti, zēni gāja "izdauzīt" paklājus, meitenes mazgāja grīdu un pakāpienus, apmazgāja miskastes, kuras pēc tam apslaucīja ar sausu drānu, notīrīja no citām virsmām putekļus. Kad mazgāšanas darbi bija paveikti, mēs ielikām iekšā paklājus un piestiprinājām miskastes. Lieki piebilst, ka pats šoferītis mums arī nedaudz palīdzēja. Viņš pat ieslēdza autobusā mūziku, lai mums būtu jautrāk strādāt.

Kad darbs bija paveikts, visi strādnieciņi jutās priecīgi un lepojās ar paveikto darbu. Autobuss bija iztīrīts un kārtīgs, šoferītis pateicīgs mums par padarīto. Viņš smaidīgs piekrita, lai mēs viņu nobildējam, tad vēlreiz pateicās un priecīgs aizbrauca atpakaļ uz pagastu.

Mums ļoti patika tīrīt autobusu, jo visi strādāja draudzīgi un saliedēti. Mēs novēlam visiem būt čakliem un izpalīdzīgiem, neatteikt, ja kāds lūdz palīdzību."

3. 'Spotlight.lv' un Rihards Bērziņš ar karstu kafiju iepriecina ielu muzikantus

"Klejojot interneta dzīlēs, mūsu uzmanību piesaistīja stāsts par kādu sievieti, kura, viesojoties ārzemēs, atklājusi visnotaļ sirsnīgu tradīciju par atliktajām kafijām. Ideja šai tradīcijai ir ļoti vienkārša: kāds, kurš jau ir samaksājis par kafiju, atstāj to tiem, kuri to nevar atļauties. Citviet tādā veidā ir iespēja pasūtīt pat veselu maltīti.

"Spotlight.lv" šī ideja aizkustināja, tāpēc mēs, pieaicinot "fabrikantu" Rihardu Bērziņu, nolēmām to realizēt mūsmājās. Taču, kamēr pie mums šī tradīcija vēl nav attīstījusies un kafejnīcās neviens nevaicās pēc atlikta dzēriena, mēs nolēmām iepriecināt kādu ar siltu kafiju personīgi. Mūsu redzeslokā nokļuva ielu muzikanti. Viņiem kafija ir pašā reizē, muzicējot uz ielas drēgnās rudens dienās. Ceram, ka mūsu pāris kafijas būs aizsākums šai jaukajai tradīcijai!

http://www.spotlight.lv/lv/74_spotlight-lv-kopa-ar-rihardu-berzinu-piedalas-labo-darbu-nedela/

4. Liepnas internātpamatskolas skolēni gan sakopj apkārtni, gan saka labus vārdus

"Labo darbu nedēļas" pirmajā dienā, 14. oktobrī, mēs, Alūksnes novada Liepnas internātpamatskolas 9. klase, kopā ar 7. klasi devāmies uz Liepnas Saidu kapsētu, lai brīvprātīgi grābtu lapas.

Sajūtas patiešām ir patīkamas, jo zināms, ka tas, ko mēs darām, ir nesavtīgs darbs, par to neko negaidām atpakaļ.

Apkopt kādus kapiņus, kurus citi nevar sakopt, jo dzīvo tālāk, ir patiešām jauki. Paši bijām gandarīti un priecīgi par padarīto.

15. oktobrī, otrajā "Labo darbu nedēļas" dienā, mēs, Liepnas internātpamatskolas 9. klases skolēni, un audzinātāja Inese Maršava devāmies brīvprātīgi strādāt uz Liepnas Katoļu baznīcu. Cītīgi sakopām visu baznīcas teritoriju. Grābām lapas un, salikuši lielā plēvē, nesām uz bedri, kur tās izbērām.

Visi bija labā garastāvoklī un darboties griboši. Tas bija lietderīgi un patīkami pavadīts laiks!

Vēl šajā dienā mūsu klase bija nolēmusi, ka šī būs "Labo vārdu un komplimentu diena". Skolā virmoja patīkama gaisotne, jo komplimentus sacījām gan saviem klasesbiedriem, gan skolotājiem. Piemēram, "Jūs ļoti labi izskatāties!", "Liels prieks Jūs satikt!".

Turpināsim iesākto visu turpmāko nedēļu!

Ar cieņu,
Liepnas internātpamatskolas 9. klases vārdā - Ieva Cecere"

5. Fotogrāfs Lauris Nagliņš dāvina fotosesiju

Fotogrāfs Lauris Nagliņš dāvina fotosesiju Latgales audžuģimenei savā fotostudijā "Nagliņa" (https://www.facebook.com/fotostudijanaglina). Fotosesija norisināsies kādā no nākamajām nedēļām.

6. Piejūras internātpamatskola ciemojusies Juglas dzīvnieku patversmē

Matračus, kas savu laiku jau bija nokalpojuši, Piejūras internātpamatskola nogādāja Juglas dzīvnieku patversmē, lai sunīšiem ziemā būtu silti. Tika sarūpēts arī kāds gardums, un visvairāk bērni priecājās par iespēju izvest pastaigā suņus.

7. Kas ir 'Labo darbu nedēļa'?

"Labo darbu nedēļā" ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību citiem cilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Tās organizatori ir labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" un HK "Dinamo Rīga".

Akcijas mērķi ir popularizēt un izvērst aizsākto palīdzēšanas kustību, rosināt cilvēkus savstarpēji atbalstīt citam citu, tādējādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un pārvērst projektu par tradīciju.

Šogad akcijas organizatori vēlas īpaši akcentēt jauniešu un bērnu iesaistīšanos labo darbu darīšanā. Tajā skolā, kura būs aktīvākā labo darbu veicēja, 21. oktobrī notiks "Labo darbu nedēļas" noslēguma pasākums, kurā kopā ar akcijas organizatoriem piedalīsies arī zināmi Latvijas mākslinieki.

Akcijas organizatori ar savu piemēru iedvesmo un aicina visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties "Labo darbu nedēļā" – ieplānot un paveikt pašiem savus labos darbus, kam nav nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, kā arī pastāstīt par citiem, kuriem vajadzīga apkārtējo palīdzība.

Kad labais darbs ieplānots vai padarīts, tā aprakstu un fotogrāfijas, kā arī lūgumus pēc palīdzības sūtiet uz "labie_darbi@palidzesim.lv" vai pastāstiet par tiem "Labo darbu nedēļas" stendā TP "Alfa" (netālu no veikala "Rimi").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!