Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušas tikai divas "Labo darbu nedēļas" dienas, bet jau vairākās Latvijas vietās gan lieli, gan mazi ļaudis rosās, lai kādam palīdzētu.

1. Dzirciema internātpamatskolas 7. klase palīdzējusi Tukuma dzīvnieku patversmē

Gatis Kokle: "Gribam pastāstīt, ka bijām atkal Tukuma dzīvnieku patversmē. Šis sirdsdarbs saista mūs jau vairākus gadus. Mūsu klases zēni izgatavoja kaķīšiem mājiņas. Mums nav vienalga, kas un kā tajās dzīvo un jūtas. Tādēļ braucam mazos draugus samīļot, sagrābt lapas, piekopt teritoriju. Kā balvu saņemam darbinieku atļauju izvest dzīvniekus pastaigā. Tie ir īstenie saprašanās mirkļi! Dzīvnieku acis, lielā uzticēšanās neatstāj nevienu no mums vienaldzīgu. Braucot mājās jau zinām, ka drīz atkal atbrauksim, jo to nevaram nedarīt - draugi mūs gaida."

2. Rubenes pamatskolas 2. klase un vides pulciņš grābuši lapas Rubenes kapos

Iluta Čukure: "Rubenes pamatskolas skolēniem un vides pulciņa dalībniekiem gandrīz par tradīciju ir kļuvusi palīdzības sniegšana ciemata vides sakopšanā. Rubenes pamatskolas 2. klases skolēni un vides pulciņa dalībnieki labo darbu nedēļā nolēma palīdzēt sakopt Rubenes kapus. Visi kopā grābām sabirušās lapas. Par padarīto priecājāmies paši, un cerams, ka kaut nedaudz iepriecinājām arī ciema iedzīvotājus."

3. Jaunsātu biedrības 'Stūrītis' dalībnieces izveidojušas Ziemassvētku kartītes

Ieviņa Vītiņa: "Šogad Labo darbu nedēļa norisinās no 13. līdz 21. oktobrim, taču Jaunsātu iedzīvotāju biedrības "Stūrītis" dalībnieces šoreiz steidzas nedaudz notikumiem pa priekšu, jo, lai labo darbiņu paveiktu, nepieciešama īpaša sagatavošanās. Tāpēc pirmdienas, 7. oktobra, vakarā, pēc darba, biedrības telpā pulcējās liels un mazs, lai uzzinātu, kas ir fonalgrafika, un iemācītos ar to strādāt. Divas stundas, radoši darbojoties pasniedzējas Jolantas Eisakas vadībā, tapa glītas Ziemassvētku kartītes, kuras dāmas nolēma dāvināt vientuļajiem pensionāriem, pievienojot pa markai un aploksnei, lai Ziemassvētku laikā seniori varētu atjaunot tradīciju un pa pastu nosūtīt glītu apsveikuma atklātnīti kādam, iespējams, sen aizmirstam vai vienkārši labam cilvēkam, kuru svētku laikā gribētos iepriecināt. Tā šoreiz biedrības "Stūrītis" meitenes, latviski sakot, nošāva divus zaķus ar vienu šāvienu – iemācījās ko jaunu pašas un ar pašradīto arī iepriecinās citus. "Labo darbu nedēļas" darbi izdodas arī jums, vajag vien vēlēties!"

4. Zemgales vidusskolas 1.-4. klašu skolēni lasījuši zīles un kastaņus


Zemgales vidusskolas skolēni un skolotāji: "Cilvēkus vērtē pēc viņu padarītajiem darbiem, tāpēc arī vecāki ģimenē un pedagogi skolā jauno paaudzi mudina veikt labus darbus.

Mūsu skolai kā tradīcija sākumskolas skolēniem kļuvusi rudenī sakopt ne tikai savas mājas pagalmu vai skolas apkārtni, bet arī būt čakliem un salasīt zīles un kastaņus meža iemītniekiem.

Esam ļoti priecīgi, ka mūsu čaklo darbu atbalsta Tukuma novada Slampes pagasta mednieku kolektīvs "Ozolnieki", kas bērnu sagādātās rudens un dārza veltes ar sveicieniem nogādā adresātam.
Šogad skolā Labo darbu noslēguma stunda būs 25. oktobrī, kad bērnu veikumu arī svērsim."

5. Kas ir 'Labo darbu nedēļa'?

"Labo darbu nedēļā" ikviens tiek aicināts sniegt palīdzību citiem cilvēkiem un vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Tās organizatori ir labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" un HK "Dinamo Rīga".

Akcijas mērķi ir popularizēt un izvērst aizsākto palīdzēšanas kustību, rosināt cilvēkus savstarpēji atbalstīt citam citu, tādējādi vairojot pozitīvos mirkļus gan devējiem, gan saņēmējiem, un pārvērst projektu par tradīciju.

Šogad akcijas organizatori vēlas īpaši akcentēt jauniešu un bērnu iesaistīšanos labo darbu darīšanā. Tajā skolā, kura būs aktīvākā labo darbu veicēja, 21. oktobrī notiks "Labo darbu nedēļas" noslēguma pasākums, kurā kopā ar akcijas organizatoriem piedalīsies arī zināmi Latvijas mākslinieki.

Akcijas organizatori ar savu piemēru iedvesmo un aicina visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties "Labo darbu nedēļā" – ieplānot un paveikt pašiem savus labos darbus, kam nav nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, kā arī pastāstīt par citiem, kuriem vajadzīga apkārtējo palīdzība.

Kad labais darbs ieplānots vai padarīts, tā aprakstu un fotogrāfijas, kā arī lūgumus pēc palīdzības sūtiet uz "labie_darbi@palidzesim.lv" vai pastāstiet par tiem "Labo darbu nedēļas" stendā TP "Alfa" (netālu no veikala "Rimi").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!