Foto: Shutterstock

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pagājušajā nedēļā Sabīnei no bagāžas konfiscēta e-cigarete, kura pārvadāta bez baterijām, sieviete skaidro portālam "Delfi". Lidojuma drošības un bīstamo vielu pārvadāšanas nosacījumos gan teikts, ka e-cigaretes, tostarp arī e-cigārus, e-pīpes, pasažieriem ir ļauts pārvadāt, ja vien tie ir noteiktā daudzumā un atbilstoša iepakojumā.

"Lidostā, veicot pārbaudi, darbinieki no manas bagāžas izvilka līdzpaņemto e-cigareti. Tā somā bija ielikta bez baterijām, kā norādīja lidostas noteikumi," piedzīvoto skaidro Sabīne. Viņa skaidro, ka līdzi bijis arī prasītais dokuments par elektroniskās ierīces pārvadāšanu.

Sabīne atklāj, ka elektronisko cigareti līdzi paņēmusi, jo "Starptautiskās lidostas Rīga" lidojuma drošības un bīstamo vielu pārvadāšanas nosacījumos skaidri bijis teikts, ka starp "bīstamo izstrādājumu izņēmumiem, kurus noteiktā daudzumā un atbilstošā iepakojumā drīkst pārvadāt pasažieri, ir arī e-cigaretes, tajā skaitā arī e-cigāri, e-pīpes un citi personiskās lietošanas iztvaikotāji, kas aprīkoti ar baterijām".

Sabīne vēlas saprast, vai lidostas darbinieku rīcība šajā situācijā ir bijusi likumiska un pamatota. Sieviete skaidro, ka vēlāk ar lidostu sazinājusies ar e-pasta starpniecību, tomēr atbildi līdz šim nav saņēmusi.

"Starptautiskās lidostas Rīga" pārstāve Laura Karnīte portālu "Delfi" informē: "Saskaņā ar Eiropas Komisijas Īstenošanas Regulu 2015/1998, kura nosaka sīki izstrādātus pasākumus kopīgu pamatstandartu īstenošanai aviācijas drošības jomā, e-cigaretes ir aizliegts pārvadāt reģistrētajā bagāžā. Tā ir bagāža, ko pasažieris neņem līdzi salonā, bet nodod." Iespējams, tas ir bijis par iemeslu, kāpēc e-cigarete sievietei konfiscēta.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!