Foto: DELFI Aculiecinieks
Kādai portāla "Delfi" lasītājai, apmeklējot Vakarbuļļu pludmali, izdevies iemūžināt visai interesantu putnu, tiesa gan, saskaņā ar ornitologa Māra Strazda pausto, šis ir visai "parasts putns".

"Es nekad agrāk tādu neesmu sastapusi! Atzīšos, ka izskats tam ir visai nepatīkams un savāds. Mēģināju putnu atrast "Google", taču neviens no meklētāja piedāvātajiem putnu attēliem nebija līdzīgs manis uzņemtajai fotogrāfijai. Kas tas ir par putnu?" vaicā lasītāja.

Saskaņā ar ornitologa pausto, attēlos redzamais putns ir jūras krauklis jeb ūdenis. "Tas ir jaunais putns, par ko liecina dzeltenais plankums pie knābja pamatnes, un vietās, kur jūras kraukļi ligzdo, piemēram, Kaņiera ezerā un jūras piekrastē, tā tuvumā, šādus putnus var redzēt simtiem, bet ja paveicas, tad arī tūkstošiem vienlaikus. Jaunie ūdeņi klimst apkārt jebkur, kur ir ūdens (to arī nozīmē ši putna senais latviskais nosaukums – putns, kas dzīvo ūdenī), tāpēc putns Vakarbuļļu pludmalē nav nekas neparasts," skaidro Strazds.

Viņš pastāstīja, ka iecienīta jūras kraukļu uzturēšanās vieta ir vecais kuģa vraks netālu no ietekas Daugavā, uz otru pusi – pretī Mangaļsalai. ''Varbūt mazliet neparasti ir tas, ka putns ir staigājis pa liedagu un ka tik tuvu pielaidis cilvēku. Iemeslu var tikai minēt – vai nu putnam kas kait, vai tas ir sasmērējies ar naftas produktiem, vai kas cits, veseli (ūdens) putni tā parasti neuzvedas, neatkarīgi no sugas,'' pastāstīja Strazds.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!