Foto: DELFI Aculiecinieks
Ja nu gadijumā tu vēlies ievērot likumu un braukt ar maksimāli atļautajiem 90 km/h uz jaunās Tīnūži-Koknese šosejas, tad esi gatavs, ka tevi apdzīs daudzi un ik pa laikam būs jārēķina un jāsatraucas, kur pēc apdzīšanas manevra liksies tie, kas pa šo šoseju ikdienā pieraduši pārvietoties ar 110, 120, 140 km/h, raksta "Delfi" lasītājs Ričards.

"Kokneses šoseja ir viena no jaunākajām un labākajām Latvijā, kurā noteiktais 90km/h ātruma ierobežojums tiešām liekas diskutabls. Un, ja vēl uz lielceļa nav ceļu policijas, katrs pa to var traukties pēc savām prāta spējām. Kāda vella pēc ir jāmuļķojas ar šo ātruma ierobežojuma zīmi? Es pa šo šoseju braucu ļoti bieži un ceļu policiju, no kuras daudzi baidās, tiešām varēja pamanīt tikai pērn, kad pēc traģiskajām avārijām policijas vadība paziņoja par reidiem. Tiesa, pēc nedēļas – divām policijas ekipāžas uz šosejas vairs nebija manāmas," turpina Ričards.

"Lūk, mans necilais mērījums tikai 30 kilometru garam ceļa posmam uz Koknese-Tīnūži šosejas: 24. janvāris ap 18:30, braucot ar 90 km/h uz Rīgu – apdzen 11 automašīnas. 31. janvāris ap 16:00, braucot ar 100 km/h Rīgas virzienā, apdzen – 6 mašīnas. (Otrais mērījums nav īsti objektīvs, jo īstā satiksmes plūsma uz galvaspilsētu sākas tikai ap pulksten 18:00)."

"Mans priekšlikums, atjaunojiet 100 km/h vai atļaujiet braukt arī uz 110 km/h uz šīs šosejas. Ja to nevar, izveidojiet ceļu policijas posteņa būdiņu (mazinot to ļaužu skaitu, kuri pierod neievērot ceļazīmes arī citviet), nedēļas nogalēs norīkojiet patruļas, jo tas viens radars, jau vairumam ir labi zināma piebremzēšanas vieta …." piedāvā lasītājs.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!