"Ceturtdien, 25.septembrī, Latvijas valsts centrālajā bankā samainīju kaut kur "zeķē" atrastus latus. Kasiere laipni paskaidroja, ka izdos man naudu jaunajās desmit eiro naudas zīmēs," raksta Leons Stiprais.

"Piektdien vienā no Tukuma medicīnas iestādēm lepni pasniedzu jauno desmitnieku, lai norēķinātos par pakalpojumu. Kasiere ar interesi aplūkoja izreklamēto naudas zīmi. Automātiski to ielika naudas pārbaudāmajā aparātā. Tas nopīkstēja - naudas zīme esot viltota. Atkārtojām šo operāciju ar citu jauno desmit eiro zīmi. Rezultāts - bija nepatīkams. Nosarku kā puišelis un nerēķinājos ar piecu eiro naudas zīmi, raksta "Delfi" Aculiecinieks.

"Aizgāju uz savu banku un paskaidroju situāciju. Bankas kontroles aparāts arī "nobļāvās", ka nauda nav īsta. Darbiniece to ievietoja citā vizuālajā aparātā. Ūdens zīme bija īsta. Vidējā josla "spīdināja" nominālu desmit un eiro simbolu. Zaļais desmitnieks laistījās visās zaļajās krāsās un apliecināja, ka naudas zīme ir īsta. Arī naudas zīmes maliņa, to aptaustot, aklos mierināja par savu autentiskumu," raksta aculiecinieks.

Līdzjūtīgi smaidot, bankas darbiniece tikai noteica: "Jā, neapskaužama situācija."

Zvanīju uz centrālo valsts banku un pastāstīju situāciju. Paskaidrojums bija korekts un izsmeļošs. Jau sen visām iestādēm bija izsūtīts brīdinājums, ka aparātos ir jāieprogrammē jaunā naudas zīme. Pagaidām jaunās desmit eiro naudas zīmes glabāju tālākajā maka nodalījumā.

Ceru, ka veikala īpašnieki un valsts iestādes ar steigu ieprogrammēs jaunās desmit eiro zīmes, lai pirmdien nevienam klientam nevajadzētu taisnoties un baidīties, ka viņš tiks aizturēts par viltotu naudas zīmju izplatīšanu," norāda Leons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!