Foto: Shutterstock

Sestdien, 26. maijā, telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom" saskāries ar tīkla avāriju, kas ietekmēja interneta un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus, mājaslapas un klientu apkalpošanas zvanu centra 177 darbību, kopumā skarot vairāk nekā 80 000 klientu, portālam "Delfi" apstiprināja "Lattelecom" pārstāve Lāsma Trofimova.

Vairāki "Delfi" aculiecinieki un soctīklu lietotāji ir sašutuši par uzņēmuma "Lattelecom" tehniskajām ķibelēm, kā rezultātā tie nevar pilnvērtīgi izmantot interneta pakalpojumus. Kā ziņo vairāki "Delfi" aculiecinieki, tehniskās ķibeles uzņēmums piedzīvoja pēc pulksten 19. Tiesa, jau pēc pulksten 20 uzņēmums norādīja, ka bojājums ir novērsts un pakāpeniski sakari sāk atgriezties.

" "Lattelecom" meistariem ir izdevies bojājumu novērst, taču ir nepieciešams laiks, lai atjaunotos pakalpojumi visiem klientiem. Prognozējams, ka tuvākās stundas laikā sakari pakāpeniski atjaunosies visiem," portālam "Delfi" pauda Trofimova, kura vienlaikus uzņēmuma vārdā atvainojas visiem klientiem par radušos situāciju.

Sākotnēji uzņēmums "Lattelecom" tviterī ziņoja, ka "arī internets šur tur šai skaistajā laikā izlēmis "paņemt brīvdienu"."

Savu sašutumu izteikuši arī vairāki "Delfi" aculiecinieki un sociālo tīklu lietotāji.

"Izskatās, ka ir kādas nopietnas problēmas ar "Lattelecom" internetu," ziņo "Delfi" aculiecinieks Valdis, kuram pirms aptuveni stundas pazudis internets. "Kad mēģināju sazvanīt "Lattelecom", vispirms nogaidīju rindā kādas sešas minūtes līdz savienojums pārtrūka. Pēc tam vairāk nav iespējams pat sazvanīt "Lattelecom" tālruni," raksta aculiecinieks.

Savukārt "Delfi" aculiecinieks Ivars norāda, ka nestrādā ne tikai internets, bet Rīgā arī digitālā televīzija. Tāpat nav pieejama "Lattelecom" mājaslapa un info tālrunis. "Faktiski lielākajam interneta provaiderim "Lattelecom" ir notikusi kāda liela avārija," piebilst Ivars, "ņemot vērā to, cik liels ir šis uzņēmums, domāju, ka ietekme uz digitālo pasauli tas rada ļoti būtisku."

"Lattelecom" konsolidētais apgrozījums pērn bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% jeb 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa palielinājās par 26,4% jeb 8,5 miljoniem eiro, sasniedzot 40,7 miljonus eiro. Vienlaikus "Lattelecom" grupas EBITDA pērn bija 69,1 miljons eiro, saglabājoties 2016. gada līmenī.

"Lattelecom" grupas uzņēmumi pērn valstij nodokļos nomaksāja kopumā 48,5 miljonus eiro.

"Lattelecom" grupā ir uzņēmumi "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Media 360" un "Baltijas Datoru akadēmija". "Lattelecom" pieder 23% SIA "Latvijas Mobilais Telefons" daļu.

"Lattelecom" pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitas uzņēmumam "Tilts Communications" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!