Foto: DELFI Aculiecinieks
Jāņu mūzikas festivāla apmeklējums Lielbritānijā Jānim beidzās nesācies. Pēc 15 tur pavadītām minūtēm apsardzes darbinieki vīrietim lūdza festivāla teritoriju pamest, par iemeslu minot neatļautu spoguļkameras un drona izmantošanu, teic Jānis. Organizatori notikušo komentēt nevēlas.

"Es biju nopircis biļeti uz pasākuma otro dienu, 16. jūnijā. Ierados tur ap 9 vakarā, bet festivālu paspēju pabaudīt vien nieka 15 minūtes," savā stāstā dalās Jānis. "Pasākuma organizatori apgalvoja, ka esmu nomelnojis viņus sociālajos portālos, tāpēc palūdza man aiziet," pauž Lielbritānijā dzīvojošais latvietis. Tāpat organizatori skaidrojuši, ka vīrietim jāpamet pasākums, jo viņš neatļauti izmantojis savu spoguļkameru un dronu.

"Iepriekš biju skatījies cauri mājaslapai, lasīju pasākuma plānu, noteikumus. Nekur neredzēju, ka uz pasākumu aizliegts ņemt līdzi spoguļkameru," pauž Jānis. Vīrietis skaidro, ka dronu izmantojis, balstoties uz visiem Lielbritānijā pastāvošajiem tā lietošanas noteikumiem. "Pie ieejas, uzrādot biļeti, neviens neko neteica, lai gan spoguļkameru redzēja. Brīdī, kad sāku fotografēt pie pašas skatuves, pie manis pienāca apsargs un palūdza paiet nostāk. Es nogāju maliņā, man apkārt bija kādi pieci cilvēki un es kā noziedznieks pa vidu," pieredzētajā dalās Jānis.

"Komentāru par notikušo sniegt neredzam vajadzību, jo konkrētajā notikumā iesaistītā persona zina, kādu iemeslu dēļ tās atrašanās pasākumā nebija iespējama. Tiesa gan, varam piebilst, ka iemesli nav tie, kurus persona min," pauž asociācijas "Bērzes Strazdi" projektu vadītājs Toms Zeltiņš.

Jānis pauž, ka par pasākumu samaksājis 35 britu mārciņas jeb aptuveni 40 eiro. "Uz pasākumu no savām mājām es braucu 2,5 stundas, atpakaļ - vēl tik pat. Un tas viss par neko," neizpratnē par notikušo ir vīrietis.

Jāņu pasākums Lielbritānijā šogad norisinājās no 15. līdz 17. jūnijam fonda "Daugavas Vanagi" muižas "Straumēni" teritorijā. Katru gadu pasākums pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!