Foto: DELFI Aculiecinieks
Portālā "Delfi" nereti vēršas lasītāji, kuri, viņuprāt, nepatiesi saņēmuši stāvvietu operatoru sodus. Lielākajā daļā gadījumu pretenzijas netiek ņemtas vērā. Tomēr kādai sievietei izdevies panākt, ka nepamatoti izrakstīto sodu "Europark" tomēr anulē, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Vēlos padalīties ar stāstu par manu mazo uzvaru un aicināt arī jūs visus nekad nepadoties. Visi jau tāpat zina, ka strīdēties ar SIA "Europark Latvia" ir pilnīgi bezjēdzīgi un attaisnošanu bauda tikai ārkārtīgi reti gadījumi. Tomēr es, būdama apveltīta ar lauvas tiesu jauneklīga maksimālisma, turklāt ar juridisku izglītību, tomēr dievinu strīdēties ar visiem un pārsūdzēt jebkuru lēmumus pat tad, kad, atvainojiet, man nav taisnība," klāsta Alise.

Sodu sieviete saņēma 1. novembra vakarā, kad bija ieradusies uz fitnesa klubu "People Fitness Club" Rīgā, Birznieka Upīša ielā. Sieviete stāsta, ka pagalmā izvietoti autostāvvietas lietošanas apmaksas automāti. Tajos nepieciešams ievadīt automašīnas numuru. Tomēr viena stunda kluba klientiem stāvvietā ir bez maksas. Tiesa, par bezmaksas laiku stāvvietas automāts kvīti neizdod, tādējādi nav nekāda rakstiska apliecinājuma automašīnas reģistrēšanai. Alise tajā vakarā automašīnas numuru ievadīja apmaksas automātā un aizgāja uz zāli trenēties. Tomēr, kad iznāca no kluba,uz sava auto vējstikla ieraudzīja "nelaimīgu dzeltenu kvītiņu 25 eiro vērtībā."

Nepatiesi izrakstīto sodu sieviete pūlējās apstrīdēt, sazinoties ar "Europark". Divu nedēļu ilga sarakste ar uzņēmumu gan neko nedeva.

"Viņi kategoriski noliedza iespēju, ka viņu automāts varētu nepiefiksēt automašīnas numura ievadīšanu tajā. Bet tieši tā arī notika!," klāsta Alise.

Tā kā strīdi un sarakste ne pie kā nenoveda, sieviete informējusi uzņēmumu, ka nepamatoto sodu maksāt negrasās.

"Nepagāja pat divas nedēļas, līdz "Europark" man atrakstīja "laimes vēstuli" par steidzamu soda nomaksu, kā arī, protams, pieprasīja samaksu par viņu bezjēdzīgo pakalpojumu – apmēram septiņus eiro. Tādējādi kopējā summa jau bija 32 eiro. Būdama neizpratnē, es piezvanīju mūsu tiešām laipnajam Patērētāju tiesību aizsardzības centram, pakonsultējos, pēc tam aizsūtīju centram vēstuli ar situācijas aprakstu, pievienoju saraksti ar "Europark" un citus ar lietu saistītus dokumentus. Un ko jūs domājat? 16. janvārī es saņemu tādu mīlīgu un ārkārtīgi patīkamu vēstuli no "EuroPark" valdes locekļa par to, ka mans sods ir anulēts un ka viņi izņēmuma kārtā nākuši man pretim un izrādījuši cilvēcību un sapratni," stāsta Alise.

"Kāpēc es to stāstu?" vaicā sieviete. "Nekad nekrājiet sodus, vai tie būtu no policijas vai autostāvvietu uzņēmumiem. Apstrīdiet, nenolaidiet rokas!" aicina lasītāja.

Sporta kluba "People Fitness Club" apmeklētāji Rīgā, Birznieka-Upīša ielā, var atstāt savu automašīnu maksas autostāvvietā bez samaksas uz stundu ar nosacījumu, ka viņi savu automašīnas numuru ir reģistrējuši elektroniskās reģistrēšanas kioskā, kas atrodas kluba telpās un pieejams tikai sporta kluba klientiem kluba darba laikā.

"Principā šī autostāvvieta paredzēta tieši sporta kluba apmeklētājiem, tādēļ, ņemot vērā kioska atrašanās vietu, tiek izslēgta iespējamība, ka bezmaksas laiku varētu izmantot kāds cits," teic "Europark" valdes loceklis Mārtiņš Meisītis.

"Šādas elektroniskās reģistrēšanas sistēmas kļūst aizvien populārākas, tādas izmanto šobrīd daudzi veikali un tirdzniecības centri. Neskatoties uz to, ka agrāk mēs nesaskārāmies ar tehniskām kiosku darbības problēmām konkrētajā autostāvvietā, mēs tomēr nevaram izslēgt tehniskas problēmas rašanos. Tādēļ, pārbaudot konkrētās klientes reģistrēšanās vēsturi un nonākot pie slēdziena, ka kliente regulāri apmeklē sporta klubu un iepriekš ir apzinīgi reģistrējusies elektroniskajā sistēmā, kā arī to, ka klientei šis ir pirmais sods "Europark" stāvvietās, tika pieņemts lēmums anulēt soda kvīti," pieņemto lēmumu skaidroja Meisītis.

Uz jautājumu, kādēļ kiosks neizsniedz čekus, uz kuriem būtu norādīts reģistrācijas laiks, Meisītis atbildēja, ka pašlaik tehniski to nav iespējams izdarīt. "Tomēr, ja klients vēlas pārbaudīt savu reģistrāciju vai bezmaksas laika beigšanos, nepieciešams tikai vēlreiz kioskā ievadīt savas automašīnas numuru, tad uz ekrāna parādīsies informācija par to, vai reģistrācija ir aktīva un līdz cikiem klientam piešķirts bezmaksas laiks," informēja Meisītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!