Foto: morgueFile
2011.gada 8.februārī pastkastē saņēmu regulāro Lattelekom rēķinu par mājas telefona lietošanu. Rēķins izskatās šādi:

1) abonēšanas maksa – 3 lati
2) sarunas – 1,27 lati
3) papildus rēķins – 1 lats,
4) 22% PVN procenti – 1,16 lati
Apmaksai 6,39 lati.

Paskatieties uzmanīgi: maksa par sarunām – 1,27 lati. Nu labi, + 22% PVN. Bet summa apmaksai 6,39 lati. Vai Jums tas liekas normāli? Cik procentu uzcenojums šīm dažām sarunām?

Es neesmu tik atpalikusi, lai nesaprastu, ka tas ir tirgzinības triks, lai uzķertu uz akcijas āķa un liktu iepatikties lielajām un mazajām Lattelekom paketēm, par kurām akcijas laikā jāmaksā 11,99 lati mēnesī, turklāt mājas telefona sarunas ir par brīvu.

Tomēr Lattelekom rīcība attiecībā uz mājas telefona lietotājiem man liekas nepārdomāta. Kāpēc? Tāpēc, ka:

1)Vietējie pasta pakalpojumi Latvijas Republikā šobrīd vēl maksā 35 santīmi par 20 gramiem. Aploksni Lattelekom saviem rēķiniem nelieto. Kur rodas pieprasītais 1 lats +22% ? Vai rēķina izrakstīšana neietilpst abonēšanas maksā? Kas tiek nosegts ar abonēšanas maksu – 3 latiem mēnesī, ko maksāju kopš Lattelekom dzimšanas?

2)Mājas telefonu galvenokārt lieto veci cilvēki, kuriem vai nu ienākumu nav nemaz vai arī tie ir tik niecīgi, ka Lattelekom pieprasītā "desmitā tiesa" ir cinisks pasākums. Turklāt vecajiem klientiem Lattelekom apmaksas kārtības alternatīvu nepiedāvā, jo viņu alibi ir "rēķins mobilajā telefonā, bankas automātiskajos maksājumos vai internetā". Es gan neesmu pamanījusi, ka līdz šim Latvijas Republikā būtu pieņemts likums par visu iedzīvotāju obligātu piesaisti mobilajiem sakariem, internetam vai bankām. Pagaidām vēl nē.

3)Tā kā mājas telefons ir vecākās paaudzes gandrīz vai vienīgais saziņas instruments ar ārpasauli, apgrūtināt vēl arī to ar nepamatotu nodevu, manuprāt, ir liela kļūda. Tā Lattelekom, pievienojot savu marketinga politiku līdz šim pieļautajām stratēģiskajām kļūdām attiecībās ar nāciju un nacionālajiem cilvēkresursiem - vienīgo un galveno nosacījumu valsts pastāvēšanai, vairo šaubas par mūsu valsts nākotnes izredzēm.

Lattelekom kliente ar stāžu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!