Foto: Kadrs no video
Svētdien Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, pulksten 18:00 notiks miermīlīga protesta akcija pret imigrantiem, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizators Kaspars Randa.

Uz jautājumu, kāpēc rīko šo protesta akciju, Randa norāda:

"1. Nevēlos pieredzēt Francijas notikumus Latvijā, tas vairs nenotiek kaut kur Āfrikā, bet tepat blakus mums.

2. Neesmu nevienā partijā un netaisos būt, esmu parasts LATVIETIS, apnikusi mūsu bezmugurkaula VALDĪBA kurai viss ir pof*g.

3. Gribu parādīt ar saviem darbiem, ka man nav vienaldzīgs valsts liktenis, spiežot "Facebook" "like", nekas nemainīsies. Ir jāpieceļ beidzot sava pakaļa un jāparāda sava nostāja.

4. Paņemiet karogus un svecītes, aizdegsim par parastajiem cilvēkiem, kuri cietuši un miruši Francijā, būsim kopā, parādīsim, ka mēs šeit nevēlamies redzēt teroristus un pārējos, kas neciena mūsu valsti un vidi, kurā dzīvojam.

5. Kāds var būt teiks ka nav saskaņots ar domi utt. Man ir pilnīgi pie pakaļas, dzīvoju brīvā valstī un man dota iespēja pateikt un parādīt savu viedokli."

Vēstīts, ka Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti, un domājams, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti, sestdien paziņoja Francijas amatpersonas. Visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas valsts robežas. Uzbrukumi notikuši sešās vietās Parīzē un tās tuvākajā pievārtē. Parīzes prokuratūra ir paziņojusi, ka uzbrukumos ir miruši astoņi ekstrēmisti, tostarp septiņi ir uzspridzinājušies paši.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Latvijas drošības iestādes, reaģējot uz teroraktu Francijā, strādā pastiprinātā režīmā, bet apdraudējuma līmenis valstī nav mainīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!