Foto: PantherMedia/Scanpix

"Vēlos atbildet un komentēt ziņu 5.oktobrī portāla DELFI publicētajam, ka Latvijas Reģionu apvienība (LRA) varētu strādāt koalicijā, ja valdības partijas mainīs darbības principus - tā deklarēja Bondars," raksta vecuma pensionārs Aivars.

Ja reiz Jūs esat atbalstīti no mums, pensionāriem, vēlēšanās un dabūjuši plusiņus 8.sarakstā gan par LRA, bet jo sevišķi par sarakstā esošo LSDSP; ja Jūs, Mārtiņ Bondar, esat mūsu deputāts, tad Jums būtu jāizlieto šis spēks, lai likumdošanas procesā uzlabotu likumus par pensijām, par trūcīgām un maznodrošinātām personām un ģimenēm gan Saeimā, gan valdībā.

Ko mēs redzam tagad? Valdības Finanšu ministrijas, kā arī Labklājības ministrijas darbs stagnē tādās sfērās, kā "sociālā politika", šajās jomās joprojām ākstās dažs labs "politiskais haltūrists".

Kā gan var lietot likumā par nodokļiem un nodevām deviņus gadus novecojušu normu: maznodrošinātie ar pensiju no 235 līdz 285 eiro tiek noslogoti ar 24% lielu iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tādējādi viņiem tiek liegts iztikas apjoms, kas noteikts maznodrošināto un trūcīgo personu/ ģimeņu izdzīvošanai.

Ja Jūs ar savu darbību spētu šajā likumā mainīt normas līmeni no 235 eiro uz 285 eiro, kā tas ir reāli mūsdienām atbilstoši, tad šo kategoriju, maznodrošināto un trūcīgo personu/ģimeņu, cilvēkiem, tuvojoties ziemai, pietiktu naudas, lai iegādātos ziemas apģērbu.

Pensionāri no Jums vēlas saņemt to, ka Jūs spējat risināt lietas, kas saistās ar maznodoršinātajiem un izskaidrot arī daudzās nepilnības par maznodrošināto personu jautājumiem. Sagaidām, ka rīdzinieki saņems informāciju, tāpat arī pensionāri un trūcīgie, maznodrošinātie citās pašvaldībās par to, kādam naudas apjomam ir jābūt cilvēka rīcībā, lai viņš skaitītos par trūcīgu vai maznodrošinātu personu.

Vēlamies no Jums saņemt publikācijas masu saziņas līdzekļos par minētajām tēmām. Lai Jums izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!