Foto: Reuters/Scanpix

Trīnīšu - Latvijas pilsoņu - tēvs pakistānis Imrans Ali, par kuru portāls "Delfi" vairākkārt rakstījis, nepiekrīt Latvijas Islāma Kultūras Centra (LIKC) preses pārstāvja Roberta Klimoviča teiktajam, ka teroristu mērķis Parīzē būtu radīt negatīvu cilvēku attieksmi pret islāmu un islāma praktizētājiem.

"Mans jautājums ir, kāpēc ikreiz, kad teroristi uzbrūk kādai vietai pasaulē, musulmaņi atrod laiku iesaistīties tajā. Es neizjūtu kaunu, atzīstot, ka musulmaņi ir iesaistīti šādās darbībās un musulmaņi paši ir pret savu reliģiju – islāmu," portālam "Delfi" raksta Imrans Ali.

"Otrkārt, viņš [Klimovičs] norādīja, ka musulmaņu kopiena nav bijusi iesaistīta Parīzes uzbrukumos, taču viņa atbilde ir pilnībā balstīta uz viņa personīgajiem emocijām, nevis faktiem, kā viņš pats norādījis intervijā: "Protams, es nevaru apgalvot to, ko nezinu, neesmu redzējis un kam man nav pierādījumu, bet es esmu pilnībā pārliecināts, ka tie nav islamticīgie."," uzmanību vērš Imrans Ali.

Vēstīts, ka LIKC preses pārstāvis Klimoviča norāda, ka šādu teroraktu kā Parīzē mērķi ir panākt, lai cilvēku attieksme pret islāmu un šīs reliģijas praktizētājiem kļūtu negatīva.

Viņš uzsvēra, ka citu mērķu šādiem teroraktiem nav un tos nekā citādi nevar izskaidrot. Centra pārstāvis arī atzina, ka šīm darbībām ir rezultāts, un, piemēram, Latvijā tiek virzīts likumprojekts par sejas segu aizliegumu, lai gan tam, pēc Klimoviča domām, pagaidām nav loģiska pamatojuma, vien izdomātas tēzes un bailes.

Vēstīts, ka Francijas galvaspilsētā Parīzē piektdienas vakarā un sestdienas naktī nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti, un domājams, ka uzbrukumus sarīkojuši islāmisti, sestdien paziņoja Francijas amatpersonas. Visā Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas valsts robežas. Uzbrukumi notikuši sešās vietās Parīzē un tās tuvākajā pievārtē. Parīzes prokuratūra ir paziņojusi, ka uzbrukumos ir miruši astoņi ekstrēmisti, tostarp septiņi ir uzspridzinājušies paši.

Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Latvijas drošības iestādes, reaģējot uz teroraktu Francijā, strādā pastiprinātā režīmā, bet apdraudējuma līmenis valstī nav mainīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!