Foto: Shutterstock
Portāla "Delfi" redakcija saņēmusi biedrības “Invalīdu tiesību aizsardzības centrs” Ģenerālprokuratūrai, Ekonomikas ministrijai, Rīgas domei, Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam Jurim Lūkasam adresētu vēstuli par to, kā tiek apdraudēta invalīdes Olgas Sarmanovas veselība un dzīvība trokšņu nu piesārņojuma dēļ viņas mājoklī, kamēr tiek veikts kārtējais kapitālo remontu namā Ilūkstes 42-85.

"Minētais nav samērojams ar milzīgo apdraudējumu veselībai un dzīvībai, kas tiek radīts, Rīgas domes Rīgas namu pārvaldniekam pārkāpjot Satversmē garantētās tiesības - izsniedzot skaļu urbšanas un āmuru klaudzoņu un citu trokšņu atļaujas, saskaņā ar Rīgas Domes Saistošiem noteikumiem Nr.125 16 un citiem.

Citēju 16.p.:"Remontu un būvdarbus, kas saistīti ar paaugstinātu troksni (urbšana, un līdzīgi), atļauts uzsākt, ja tie ir saskaņoti ar mājas īpašnieku vai apsaimniekotāju, rakstiski vienojoties par veicamā darba datumu, laiku un specifiku (orientējošs iekštelpas veicamo saskaņoto darbu uzskaitījums un realizācijas apraksts)."

Daudzdzīvokļu mājā ļoti skaļo urbšanas, sienu laušanas un citu skaļo trokšņu atļaujas izsniedz uz trim un vairāk mēnešiem. To atbalsta arī RPP Vidzemes priekšpilsētas darbinieki. Pieņemot lēmumu, vērā netiek ņemts kaimiņa veselības stāvoklis.

Atbildīgo iestāžu atbilde skanējusi - ja nevar paciest skaļos un sistemātiskos un ilgstošos trokšņus, tad jāiet dzīvot mežā!

Arī tieši šobrīd notiek ilgstošs kārtējais kapitālais remonts Rīgā, Ilūkstes 42-85, pirms tam 78 dzīvoklī, un citos dzīvokļos, kas tikai vājinās ēkas stiprību. Interesanti, kāpēc tad ir nepieciešami līdzekļi padomju laikā celto māju stiprināšanai.

Godājamais Jāņa Lūkasa kungs, Jūs atkārtoti neesat noreaģējis uz mūsu 16.jūlijā rakstīto iesniegumu un tur minēto sistemātisko smēķētāju un citu veselībai kaitīga piesārņota gaisa ieplūšanu pa ventilācijas lūkām dzīvoklī. To novērst Rīgas Domes RNP ieteica Ekonomikas ministrija. Nekas netiek darīts vismaz jau trīs gadus.

Atļaujas šo ēku kapitālremontam un pārbūvei vajadzētu aizliegt izsniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!