Foto: F64

Nenoturējos, lasot par kārtējo Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa izgājienu lidmašīnā. Man ir viens jautājums mūsu tautas kalpiem, vai jums tiešām nav ar ko nodarboties? Gribētos ziņās izlasīt par reālām darbībām savas tautas labā, nevis kārtējo izlēcienu, lai vairotu savu popularitāti.

Kaimiņa kungs, es neiedziļināšos jūsu biogrāfijas izpētē – man tas nav interesanti, bet vai jūs kādreiz esat strādājis lielā kompānijā, kas nodarbina kā minimums 500 darbinieku? Vai Jums vispār ir priekšstats par to, kā tādās kompānijās tiek pieņemti lēmumi un veiktas korekcijas esošajā darba sistēmā un procedūrās?

Varu pateikt priekšā: tik pat birokrātiski, cik strādā mūsu valsts aparāts. Augšā stāvošajiem tiek maksāts par kafijas dzeršanām, tērzēšanu savā starpā un laika izšķiešanu.

Tādēļ domāju, ka ir bezjēdzīgi prasīt atbildību no stjuartes, kas izpilda iepriekš noteiktus darba pienākumus, kuru izveidē viņa nav piedalījusies un, visticamāk, viņas viedoklis un ierosinājumi nevienu neinteresē.

Šī stjuarte strādā pēc noteiktas shēmas un procedūrām, ar kurām, visticamāk, tika iepazīstināta, slēdzot darba līgumu. Šim darba līgumam, visticamāk, ir pielikums, kurā teikts, ka, par jebkura darba apraksta punkta pārkāpumu, var tikt piemērots disciplinārsods.

Un jūs, Kaimiņa kungs, tiešām domājat, ka esat tā vērts, lai pazaudētu darbu? Jūs par sevi esat tik augstās domās? Jūs trinat un bendējat nervus parastam darbiniekam, no kura nekas nav atkarīgs. Nodarbojieties ar šo darbinieku priekšniecību. Var būt vismaz viņi savā darba laikā sāks nodarboties ar saviem tiešajiem darba pienākumiem.

Runājot par valsts valodas lietojumu lidojuma laikā, man personīgi ir pilnīgi nospļauties, kādā valodā tiek pasniegta informācija, jo pārstāvu to milzīgo sabiedrības daļu, kuri, maksājot algu mūsu ļoti darbīgajam valsts aparātam, nevar atļauties lidojumus.

Pat biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā vienmēr nevaru atļauties, tādēļ nesūdzos par nokarājušos vēderu un sliktu fizisko formu. Uz darbu bieži nākas kājām staigāt. Varbūt mūsu Saeimas deputāti sāks astoņus kilometrus dienā uz darbu un tik pat daudz atpakaļ no darba katru dienu mērot, nevis notriekt nodokļu maksātāju naudu? Skat, varbūt sāksim prezentabli izskatīties?

Un jā, Kaimiņa kungs, neaizmirstiet, ka Jums algu maksājam mēs, mazie uzņēmēji, kas galus kopā savilkt nevar un algoti ierindas darbinieki, no kuru tā ne visai spīdošajiem ienākumiem vēl tiek norauti 11% sociālā nodokļa un 25% ienākuma.

Tomēr, domājot par savu tautu un valsts iedzīvotājiem, kārtējo reizi tika aizmirsti visi, kam tiešām vajadzētu paaugstināt atalgojumu, toties paši sev.

Nu, kā tad pats sev nepaaugstinās? Ja jūsu Reģionālā apvienība un NA [Nacionālā apvienība] tiešām būtu vēlējušies pārliecināt savus Saeimas kolēģus par šo balsojumu, tas būtu tāds, par kuru aplaudētu visi Latvijas iedzīvotāji, jo ar šo balsojumu jūs parādītu savu solidaritāti. Tas, kas tika izdarīts, ir skaļš populisms bez vēlmes šķirties no sava kumosa.

Milzīgs paldies mūsu tautas kalpiem, tai skaita Kaimiņa kungam, par fantastiski produktīvu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!