Foto: Jānis Kulbergs

Tautas deju ansambļa "Dzintariņš" vadība, mazie un lielie dejotāji, kā arī viņu vecāki izsaka pateicību Latvijas Ārlietu ministrijai, Latvijas vēstniecībai Turcijā un goda ģenerālkonsulam Turcijā Ahmetam Arbatli par sniegto atbalstu dejotāju grupas mājupceļa organizēšanā caur Stambulu Turcijā.

"Ceturtdienas, 21. jūlija, vakarā Rīgā ar avioreisu no Stambulas Turcijā atgriezās bērnu Tautas deju ansambļa "Dzintariņš" grupa 29 cilvēku sastāvā, kas iepriekš ar panākumiem piedalījās starptautiskā deju festivālā Espletē, Francijā.

Traģiskie notikumi gan Nicā, gan Ankarā un Stambulā, kas risinājās jau viesturnejas laikā, grupu pavadošajiem un bērnu vecākiem pamatoti raisīja satraukumu par bērnu drošību atpakaļceļā mājup. Jau ilgi iepriekš saplānotā maršruta maiņu apgrūtināja gan aviokompānijas kopējā nostāja, uzskatot, ka situācija ir stabila un bažām nav pamata, gan arī grupas sastāvs, kas izslēdza skaitliski mazāku grupu veidošanas iespēju ceļošanai atsevišķi ar citiem pārlidojumiem.

Pateicoties savlaicīgai, precīzai un profesionālai rīcībai no Latvijas Republikas vēstniecības Turcijas Republikā puses, it īpaši personīgam Latvijas Republikas goda ģenerālkonsula Turcijas Republikā Ahmeta Arbatli kunga atbalstam, kā arī koordinētai visu iesaistīto personu sadarbībai, izdevās noorganizēt sekmīgu visas dejotāju grupas mājupceļu caur Stambulu Turcijā.

Šajā sakarā Tautas deju ansambļa "Dzintariņš" vadība, mazie un lielie dejotāji un viņu vecāki izsaka savu vislielāko pateicību iesaistītajām personām un vienlaikus pauž savu prieku, ka, uzturot mūsu tautas kultūras vērtības, jebkurā brīdī un vissarežģītākajos apstākļos varam droši paļauties uz savas valsts atbalstu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!