Foto: DELFI Aculiecinieks

Vairāki autovadītāji Rīgā, Kalnciema ielā, novērojuši ko neikdienišķu – uz ceļa izvietoti stacionāro fotoradaru ietvari, bet pašu fotoradaru – nav. Turklāt, kā izrādās, Kalnciema iela nav vienīgā vieta, kur šādi neesoši fotoradari manīti. Portāla "Delfi" lasītāji vēlas saprast, vai šāda rīcība no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) puses ir nejauša vai tieši pretēji – veikta ar nodomu.

Jau vairāk nekā nedēļu uz Kalnciema tilta pazuduši fotoradari, to vietā palikuši vien tukšie radaru statīvi, tomēr autovadītāju pastiprināti uzmanīgā braukšana šajā ceļa posmā nav mazinājusies, pirmdien portālam "Delfi" rakstīja lasītājs. Vīrietis arī papildināja, ka viņu patīkami pārsteidzis fakts, ka autovadītāji, ieraugot uz ceļa izvietotos radaru stendus, turpinot piebremzēt un garām brauc nesteidzoties.

Edgars, cits vērīgs autovadītājs, arī pamanījis Kalnciema ielas neesošos fotoradarus. Viņš ar savām domām par redzēto dalās platformā "Facebook": "Diez cik vēl šādu radaru ir Latvijā? Radari abos virzienos uz Kalnciema ielas – tukšas kastes." Vīrietis pieļauj, ka tā ir jauna "akcija": "Gaida, kad mēs pamanīsim, ka nav radaru, un izveidosim ieradumu, dodoties garām ātrāk kā vajadzētu. Vienu dienu ieliks atpakaļ un dabūs lielo peļņu."

Pie Edgara ieraksta "Facebook" vairāki cilvēki dalījušies ar savām domām par radušos situāciju. Kāda sieviete, piemēram, komentē: "Vienalga, tukši vai strādājoši, galvenais, lai šoferi brauc solīdi. Citreiz posmos bez radariem mati ceļas stāvus." Kāds vīrietis savukārt raksta: "Kāda starpība! Ja pārkāpi ātrumu, priecājies, ka netiksi sodīts." Tāpat vairāki cilvēki ierakstu papildinājuši, sakot, ka līdzīgu situāciju ar tukšiem fotoradariem novērojuši arī Krasta ielā un uz Jelgavas šosejas.

"Radaram Kalnciema ielā tika veikta profilaktiskā apkope un tas nebija savā vietā pavisam neilgu brīdi. Šobrīd radars jau darbojas ierastajā režīmā," portālu "Delfi" informē CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors. Viņš skaidro, ka autovadītāju maldināšana nav notikusi, jo ātruma režīms ir jāievēro neatkarīgi no tā, vai radars darbojas, vai nedarbojas. "Brīžos, kad radars nedarbojas, atļauto braukšanas ātrumu pārsniegt nedrīkst. Tos autovadītājus, kuri ātrumu nepārsniedz, radars nefiksē," CSDD pārstāvis papildina.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!