Teikšu uzreiz, ka noteikti - jā. Jo Tukuma lidlaukā, nu jau ierasti, trenējas apbrīnojami spējīgi grupveida reaktīvo lidmašīnu augstas klases lidotāji. Viņu grupveida sinhronie lidojumi izsauc izbrīnu. Sevišķi, kad viņi tev "nāk virsū" ar ieslēgtiem prožektoriem.

Lūk, atbilde uz it kā nezināmiem NLO, kas izpilda parastiem cilvēkiem neierastus trikus. Ja tas notiek tālumā un vēl pie tam naktī, tad aculiecinieki ar dedzīgu pārliecību teiks, ka redzējuši ko pārdabisku.

Lielumu tumsā piedod tieši ieslēgtās ugunis un sinhronais lidojums. Arī ātrumi, krītot stāvus lejā un veidojot visneiedomājamākās piruetes, ir fantastiski.

Bet es līdz šim pēc pagājušā gada reportāžas par mazajiem lidlaukiem, neesmu saņemis vairākas atbildes.

Kā tas nākas, ka privātpersonas uztur un lieto reaktīvās lidmašīnas,kuras daudzās valstīs izmanto kā kaujas lidmašīnas? Privātpersonām ir, mūsu valstij nav?

Vēl joprojām es un Latvijas ļaudis neesam saņēmuši atbildes. Kā valsts kontrolē mazos lidlaukus? Jo privātlidmašīnās var nesodīti pārvest daudz ko. Narkotikas, ieročus, nolaupītus cilvēkus, bērnus. Nemaz nerunājot par cilvēku iekšējiem orgāniem, kas rietumu pasaulē maksā milzīgas summas.

Kad Latvijas iedzīvotāji no valdības saņems ticamu un nomierinošu atbildi?
Protams, tas nenozīmē, ka Tukuma lidlaukā notiek visas augšminētās lietas.
Pagaidām Tukumnieki ar skaudīgu aci var apjūsmot reaktīvos iznīcinātājus, kas atrodas privātpersonu rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!