Foto: DELFI Aculiecinieks
"Ceturtdien,19.februārī,kā ierasts, pilnā veloekipējumā devos ar velosipēdu uz darbu, braukdams pa brauktuvi. Uz Kalnciema ielas krustojuma ar Daugavgrīvas ielu pagriezienā man ceļu aizšķērsoja taksometrs," raksta Aleksejs.

"Tas notika pulksten 9:40.To viņš izdarīja apzināti, ar nolūku, jo piespiedās pie apmales uzreiz pēc tam, kad mani apdzina. Tālāk braucu, aizņemdams visu joslu aiz viņa. Viņam nācās apstāties, jo priekšā stāvēja citas automašīnas. Vēlēdamies palūkoties uz vadītāju, pa labo pusi pietuvojos automašīnai, uz ko vadītājs atkal noreaģēja ar ceļa aizšķēršošanu, pagriežot auto pa labi.

Nevēlēdamies vairs neko zināt par tādu "trako" autovadītāju, apbraucot citas automašīnas, es devos tālāk. Bet, kad manis apbrauktās automašīnas sāka mani apdzīt, starp tām bija arī šis taksometrs, kura vadītājs, mani apdzenot, atkal aizšķērsoja man ceļu, tādā veidā izraisot kārtējo avārijas situāciju. Tad, ātri braucot, es noķēru doto taksometru, kurš bija apstājies pie sarkanās gaismas uz Valguma ielas, vēlēdamies nofotografēt šī "jaukā" cilvēka seju un pateikt viņam pāris frāzes.

Vadītājs aizsedza seju ar priekšējo saulsargu, kad es pietuvojos automašīnai no priekšpuses. Kad es tuvojos mašīnai no sāna, viņš,smaidīdams, turpināja aizsegt seju ar to pašu saulsargu, logu neatvērdams. Ievēroju, ka šoferis nebija piesprādzējies. Kad es devos atpakaļ pie velosipēda, šoferis nedaudz pavēra auto logu, tādā veidā atklājot daļu sejas, kura arī nokļuva kadrā. Es ļoti vēlētos saņemt kādu atbildi no šī taksometra vadītāja, kā arī no taksometru firmas "Baltic Taxi".

Autovadītāj, vai tev ceļa trūkst? Vai arī esi aizmirsis, kā pareizi jāapdzen velosipēdistus un krustojumā? Vai regulējamā krustojumā vispār drīkst apdzīt? Pateicoties tādiem cilvēkiem kā tev, uz ielām notiek negadījumi.

Ja manā vietā tur būtu braucis kāds veloiesācējs? Ja viņš būtu nokritis un no aizmugures braucošās automašīnas to būtu satraumējušas? Ceru,ka tev iedos medaļu - "Manevrēšanas Varonis"! Lielisks taksometra vadītājs! Nekādas cieņas! Tik aiz saulsarga māki seju slēpt! Cēli izskaties ar to kaklasaiti, bet tā tev galīgi nepiestāv! Jā, un vai autoskolā piesprādzēties tevi neiemācīja?"

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!