Lai steidzinātu zirgu kāpt treilerī, saimniece tam zvetē ar dzelzs stieni – šāda aina vērojama aculiecinieka Patrika atsūtītajā video, kas fiksēts 13. augustā Baltijas līgas jātnieku sacensībās Kleistos, Rīgā.

Patriks arī ziņo, ka zirga "skubināšanai" jātniece Agnese Kukaine izmantojusi metāla stieni, ar kuru nofiksē treilera durvis.

Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ģenerālsekretāres palīdze Anita Mangale portālam "Delfi" norādīja, ka video skatāmā izturēšanās pret zirgu nav pieļaujama un ir pretrunā ar starptautiskā un Latvijas līmenī pieņemtiem postulātiem par zirgu labturību. Par notikušo LJF jātniecei izteiks oficiālu aizrādījumu, kā arī jautājumu skatīs tuvākajā LJF Iejādes sekcijas sēdē.

"Video nosūtīsim arī jātniecei, lai redz, kā viņas izturēšanās pret savu dzīvnieku izskatās no malas. Tas nav ne ētiski, ne patīkami. Diemžēl incidents noticis tādā sacensību vietā, kur neviens no rīkotāju pārstāvjiem to neredzēja un nevarēja aizrādīt," teic Mangale. Viņa pieļauj, ka rupjā izturēšanās pret zirgu, visticamāk, bijusi tāpēc, lai to ātrāk nogādātu mājās un atvestu nākamo. Agnese sacensībās esot piedalījusies ar vairākiem zirgiem.

Arī Latvijas Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) portālam "Delfi" sacīja, ka dzīvnieku sišana, lai piespiestu tos iekāpt transportlīdzeklī, nav pieļaujama. PVD preses pārstāve Ilze Meistere arī informēja, ka PVD uzsāks administratīvā pārkāpuma lietvedību, lai lemtu, vai ir pamats jātnieci saukt pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!