"Ap Ceļu satiksmes drošības direkcijas centru Rīgā, Bauskas ielā vienmēr ir daudz mācību auto. Jaunie autovadītāji mēdz braukt arī sastrēgumu stundās, kas citreiz nokaitina 'profesionālus' šoferus. Šajā video redzama kāda autovadītāja reakcija pret, iespējams, lēnīgu mācību braucēju," informē aculiecinieks Aleksejs.

Gundara versija

Kā portālu "Delfi" informēja video "varonis" Gundars, no publicētā video var secināt tikai to, ka viņš, būdams "agresīvais" autovadītājs, draud bezgala kārtīgajam, un visus CSN ievērojošajam mācību auto vadītājam, taču kā konflikts sākās, diemžēl neesot redzams.

"Konflikts iesākās vairākus km iepriekš. Šis mācību auto, kurā atradās tikai autovadītājs, brauca precīzi pa brauktuves vidu ar ātrumu 25-30km/h. Kad beidzot man radās iespēja viņu apdzīt, tad šis mācību auto vadītājs, pēkšņi atrada gāzes pedāli, un ne tikai strauji paātrinājās, bet arī pavirzījās uz manu, kreiso pusi, visticamāk, ar vēlmi mani iedzīt lielā bedrē, kurā es noteikti būtu trāpījis, ja būtu turpinājis manevru," stāsta autovadītājs.

"To es neturpināju, savukārt mācību auto ar ātrumu aptuveni 70-80km/h turpināja ceļu, pat nepievēršot uzmanību, ka viņam pēc labās rokas principa, bija jādod ceļš citam transporta līdzeklim. Tālāk, braucot katrs savu ceļu, mēs satikāmies pie video redzamā krustojuma. Es atvēru logu un mācību auto vadītājam pajautāju; kur viņš mācījies braukt. Uz ko es saņēmu personiskus apvainojumus latviešu un krievu valodās. Kad sapratu, ka ar viņu nav vērts pat runāt, es vēru logu ciet un jau sāku braukt man vajadzīgajā virzienā, bet tanī brīdī es izdzirdēju krievu valodā ļoti rupjus ( su...ka, bļ...d u.c.) lamu vārdus, kas bija adresēti ne tikai man, bet arī manai sievai," turpina aculiecinieks.

"Tad es arī izlecu no auto, bet "godīgais un nevainīgais" mācībnieks vienkārši aizmuka. Es braucu pie stūres gandrīz 30 gadus, soda punktu nav bijis, un šis bija pirmais gadījums, kad mani nervi neizturēja, un es izlecu no auto, lai paskaidrotu kad otram nav taisnība," savu stāstu noslēdz aculiecinieks.

Viņš arī norāda, ka kopš šī gadījuma vairākkārt ir redzējis šo mācību auto, kurā atrodas tikai autovadītājs, pārkāpjot CSN.

"Vai šāds instruktors vispār drīkst kādam ko mācīt, ja no tā ir atkarīgas cilvēku dzīvības? Manuprāt, nē," retoriski jautā Gundars.

Raimonda versija

Raimonds, kā pats saka - autovadītājs ar 40 gadu stāžu un instruktors ar 10 gadu stāžu, saka: "Liekot roku uz sirds, varu zvērēt, ka viss, ko saka Gundars, ir muļķības". Raimonds ir neapmierināts, ka otrs autovadītājs vietā, kur ir bērnudārzs un braukšanas ierobežojums, acīm redzami pārkāpis ātrumu.

Filmētajā konflikta vietā Gundars viņam tiešām esot parādījis, lai atver logu un prasījis, kur viņš mācījies braukt, bet Raimonds nav lamājis ne viņu, "ne viņa sievu, ne viņa vecomāti", tikai uzprasījis, vai esot kopā ganījuši cūkas, ja šis uz "tu" uzrunājot", pēc kā Gundaram esot "sākusi trīcēt lūpiņa".

Raimonds ir dziļi aizskarts par Gundara notikušā versijas vienpusīgo atainojumu, un portālam "Delfi" norāda, ka viņu kā kārtīgu autovadītāju pazīst visi tie, kam viņš daudzu gadu laikā mācījis braukt. Mierinot arī tas, ka pēc Raimonda novērojumiem - pie šā raksta 95% komentāru atbalsta tieši Raimondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!