Foto: stock.xchng
Kā jau no virsrakstā varat secināt, runa ir par parādnieku glābēju un aizstāvi, proti, sociālo interneta portālu - draugiem.lv.

Es strādāju parādu piedziņas kompānijā, savu maizi pelnu atgūstot parādus un protams algu saņemu no padarītā jeb atgūtās parāda summas. Lai efektīvi varētu strādāt, nepieciešams sazināties ar personu un vienoties par parāda apmaksas grafiku, kārtību. Bieži cilvēki aizmirst par savām saistībā, maina līgumā norādītās adreses, ir mainīti telefona numuri, utt. Nereti vienīgais veids kā iespējams sazināties un informēt personu par tās saistībām, ir izmantojot sociālos portālu, piemēram: one.lv, facebook.com , face.lv u.c., ar kuriem, jāpiebilst, nekādu problēmu nav, bet, rakstot portālā draugiem.lv informatīvu atgādinājuma vēstuli ar lūgumu sazināties ar mums, regulāri tiek dzēsti mūsu profili. Rakstīju no sava personīgā profila, ar savu vārdu, uzvārdu, ar bildēm albumā, kuras, protams, pēc profila dzēšanas aizgāja nebūtībā līdz ar visu informāciju, ko man kāds cilvēks, iespējams, atbildēs.

Nesaprotu šo cilvēku nostāju. Nav vairs 1990 gadi, kad naudu burtiski izsita, tagad viss notiek pārrunu - mierizlīguma ceļā, ja varam sadarboties ar personu, ja nē, tad, protams, lieta tiek nodota LR tiesai. 

Vai nevajadzētu pārskatīt portāla draugiem.lv, es teiktu, interesanto nostāju un iekšējo politiku? Viņi aizstāv personas, kas ir parādā naudu, kuru protams mūsu klienti, kas šīs lietas ir nodevuši mums, vēlas saņemt atpakaļ. 

Kā Portāla draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns var pateikt, citēju : "Dzēšam tos draņķus ārā". Izrādās, ka parādu piedzinējs ir draņķis un pats parādnieks ir zelta vērts jo pasūta fermā traktorus un mēslojumus. Pasūta statistiku un albumus , tērē naudu un, lai šos zelta vērtos cilvēkus neaiztiktu, mani un manus kolēģus regulāri bloķē, dzēš mūsu profilus no draugiem.lv, tādējādi liedzot mums iespēju darīt savu darbu, jo nenoliedzami, draugiem.lv un citi šada veida sociālie portāli ir efektīvs cilvēku apziņošanas rīks.

Vai pats Meluškāna kungs nav saņēmis vēstuli no kādas piedzinēju kompānijas, jo viņa sacītajā intervijā Latvijas Radio intervijā jaušama ļoti personiska nepatika. Neuzkatu, ka cilvēks, kas aizņēmies naudu un nespēj atbildēt par savām uzņemtajām saistībām, slēpjas, slapstas, izvairas no parāda nomaksas, faktisi - piesavinājies svešu naudu un, šķietami, pazudis no zemes virsmas, būtu pelnījis, lai viņu nedrīkstētu "traucēt"pat ar ļoti pozītīviem un uz sadarbību vērstiem uzaicinājumus nokārtot savas saistības. Neviļus rodas aizdomas, ka draugiem.lv, iespējams, ir angažēti no kāda piedziņas uzņēmuma puses, lai tiktu galā ar specīgākajiem tā konkurentiem šādā veidā....

Jautājums paliek atklāts - vai draugiem.lv politika ir aizstāvēt ļaunprātīgu izvairīšanos no parādu nomaksas?

Iesūtīja lasītājs IGAUNIS

Ja arī jums ir aktuāli un saistoši foto, video materiāli vai arī jums ir viedoklis par sabiedrībā aktuāliem notikumiem, rakstiet 'DELFI Aculieciniekam'. Satura iesūtīšanas formu atradīsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!