Foto: DELFI Aculiecinieks
"6.-7. decembrī Polijā, Varšavas piepilsētā Radziminā (Radzymin) jau 10. reizi tika aizvadītas tradicionālās 24 stundu loka šaušanas sacensības. Šos loka šaušanas svētkus pamatoti var salīdzināt ar slavenajām Lemānas autosacīkstēm, jo komandām jāveic maratona distance – 24 stundu laikā jāizšauj vairāk nekā 700 šāvieni," raksta sacensību dalībnieks.

Jau piekto reizi uz sacensībām dodas arī sporta kluba "Amazones" delegācija ar sešām komandām un ar sacensību veterāniem – Jūrmalas komandu – priekšgalā. Tāpat ne pirmo reizi sacensības apmeklē sporta klubs "Odisejs" ar trīs komandām.

Nenoliedzami aizraujošāko sniegumu parāda Jūrmalas komanda, kas ar piekto piegājienu, pārvarot lielas grūtības, izcīna skaistu uzvaru. Sacensību pirmajās stundās Jūrmalas komanda cīnās ar dažādām neveiksmēm un pēc pirmajām 6-7 stundām atrodas 5.-6.vietā 29 komandu konkurencē no sacensību līderiem atpaliekot  par vairāk nekā 70 punktiem.

Tomēr, tuvojoties nakts stundām, Jūrmalas komanda uzsāka grandiozu iedzīšanas cīņu. Vispirms J.Apsītis, tad J.Amatnieks sasniedza rezultātus, attiecīgi 288 un 290 punkti (no 300), kas ne vien pacēla komandu līdz 2.vietai, bet arī izvirzīja abus pirmajās divās vietās individuāli. Pēc tam sekoja vēl veiksmīgāks sniegums.

Trijos naktī tiek uzstādīts jauns Latvijas rekords. J.Amatnieks turpina stabili un, piepalīdzot A.Kreicbergai, komanda pulksten 7:00 no rīta pietuvojas līderiem. Turpinājumā izcilu sniegumu parāda J.Apsītis, sašaujot 293 un 292 punktus, par vēl četriem punktiem uzlabojot iepriekš uzstādīto Latvijas rekorda rezultātu. Tas izvirza komandu līderos, un pārsvars tiek noturēts līdz sacensību finišam.

Līdz ar to kopvērtējumā pēc piecu gadu cīņas komanda "Jūrmala Latvia" izcīna zelta medaļas, un abi komandas puiši stāv uz augstākajiem pakāpieniem arī individuāli: J.Apsītim – zelts, J.Amatniekam – sudrabs. Šāds panākums vienā no Eiropas spēcīgākajām loka šaušanas valstīm ir ļoti liels sasniegums.

Veiksmīgi startē "Amazones" komanda "Old Stars" ar Latvijas loka šaušanas federācijas (LLŠF) ģenerālsekretāru E.Lapsiņu, LLŠF prezidentu A.Podiņu un I.Lipsti sastāvā, izcīnot pieklājīgo septīto vietu, 27 komandu konkurencē. Pārējās "Amazones" komandas ieņem attiecīgi 9., 23., un 27.vietu olimpiskā loka konkurencē un 15.vietu kompaktloku konkurencē.

Labi sevi parāda arī ventspilnieki. "Odisejs" kompaktloku komanda ar Jēkabsoni, Meļešķevicu un Fetiskinu sastāvā izcīna augsto 12.vietu ļoti stiprā konkurencē kompaktloku klasē. Otra "Odisejs" kompaktloku komanda paliek 20.vietā un olimpisko loku komanda 14.vietā."

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!