Foto: AFP/Scanpix
Brīdī, kad Premjerlīgā ir iestājies neliels pārtraukums sakarā ar valsts izlašu spēlēm tuvākajās dienās, sniedzu savu ieskatu par katras komandas labāko spēlētāju pēc aizvadītājām septiņām kārtām. Ieskatam autors izvēlējies novērtēt katru spēlētāju 10 baļļu sistēmā.

Brīdī, kad Premjerlīgā ir iestājies neliels pārtraukums sakarā ar valsts izlašu spēlēm tuvākajās dienās, sniedzu savu ieskatu par katras komandas labāko spēlētāju pēc aizvadītājām septiņām kārtām. Ieskatam autors izvēlējies novērtēt katru spēlētāju 10 baļļu sistēmā.

Sarakstā dominē galvenokārt uzbrucēji, kuriem parasti visvairāk tiek uzmanība un atzinība, tomēr vieta ir atradusies arī vārtsargam, kā arī dažiem spēlētājiem no vidējās līnijas un aizsardzības. Iesākumā par spēlētājiem, kuru komandas atrodas tabulas lejasgalā.

 Raksts ir subjektīvi informatīvs, tāpēc interesanti, kuri ir Jūsu komandu favorīti līdz šim?

 Bolton

 Ivans Klasničs (Ivan Klasnic) - 6 balles.

Lai gan uzbrucējs šajā laika posmā ir nopelnījis sarkano kartīti, turklāt neattaisnojošu, horvāts ir komandas rezultatīvākais spēlētājs ar trīs iesistajiem vārtiem. Komandas sniegums galvenokārt buksē aizsardzībā, bet uzbrukumā līderis līdz šim ir tieši Klasničs, kuram gan būs jācenšas vēl vairāk, lai palīdzētu komandai pakāpties augstāk par pēdējo vietu. Potenciāls spēlētājam (arī komandai) ir.

 Blackburn

 Deivids Ulets (David Hoilett) – 7 balles.

 Arī šis klubs, kura sniegums aizsardzībā un vidējā līnijā rada nopietnas bažas komandas cienītājiem, kanādiešu izcelsmes uzbrucējs ir viens no mazāk kritizējamākiem spēlētājiem komandā. Ātrs, tehnisks un vispusīgs, kurš neļauj mierīgi spēlēt aizsargiem. Deivida kontā pašlaik tikai vēl viens rezultatīvs sitiens, tomēr droši variet prognozēt, ka reālākās briesmas pretiniekiem sagādās tieši viņš. Iespēja sevi parādīt, lai piesaistītu uzmanību lielākam un spēcīgākam klubam.

 Wigan Athletic

 Gerijs Kaldvels (Gary Caldwell) – 7 balles

Aizsargs līdz šim ir rādījis stabilu sniegumu un piemēru komandas biedriem kā noturēt pretinieku ofensīvu. Ja ne vienmēr ir spējis komandai nodrošināt punktus, jo rezultātu veido komandas sniegums, tomēr individuāli ir pārliecinošs un drošs laukumā. Viņa sniegums varētu iedvesmot komandas biedrus t.sk., uzbrukuma veidotājus, lai uzlabotu sniegumu, galvenokārt, turnīra tabulā.

 West Bromwich Albion

  Šeins Longs (Shein Long) – 8 balles

WBA sezonas jaunieguvums ātri iejuties komandā un ir pašlaik uzbrukuma līderis. Divi vārti pret grandiem (United un Chelsea), kopā pavisam trīs šajā sezonā. Izceļas ar spēku, neatlaidību un ātrumu. Potenciāli spēcīgs tandēms kopā ar Pīteru Odemvingi (Peter Odemwingie).

 Sunderland

 Sebastians Larsons  (Sebastian Larsson) – 7 balles

Klubā, kurā pirms sezonas periodā pievienojās visvairāk jauno spēlētāju, šobrīd produktīvākais ir tieši zviedru pussargs. Iespējams pirmās kārtas skaistāko vārtu īpašnieks rāda pārējiem komandas biedriem piemēru, kā iejusties klubā, kuram esi tikko pievienojies un sniegt tūlītēju pievienoto vērtību. Uzkrātā spēļu prakses pieredze Premjerlīgā un tehniskie dotumi, īpaši standarta situāciju izspēlēs, ir pussarga ieroči.   

 Arsenal

 Robins van Pērsijs (Robin van Persie) – 8 balles

Pēc komandas mēroga un standartiem katastrofālā sezonas ievada, pozitīvi izcelt varētu komandas kapteini van Pērsiju, kurš pretēji komandas rezultātiem savus augstos snieguma standartus nepazemina. Holandietis demonstrē tehnisku un skatāmu futbolu, kā uzbrucējs māk atrast pareizo vietu laukumā vajadzīgā laikā, kā arī ir spējīgs piespēlēt partneriem īstajā brīdī. Jautājums vai van Pērsijs, līdzīgi kā Fabregass un Nasri, pametīs klubu tuvākā nākotnē? Katrā ziņā tas visdrīzāk nenotiks ātrāk par šīs sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!