Foto: DELFI Aculiecinieks
2013.gada 14.martā Jelgavas ledus hallē notika draudzības spēle starp Jelgavas komandu "JLSS/Zemgale" un ASV Virdžīnijas štata Kristīgās universitātes "Liberty University" komandu "Liberty Flames".

Amerikāņu ierašanas Jelgavā tika gaidīta ar lielu interesi, kaut arī viesu komanda nav no NHL. Jelgavnieki gribēja pavērot, kā spēlē hokeju okeāna otrā pusē un salīdzināt ar savu puišu sniegumu.

Spēles sākumā jelgavnieki viesus sagaidīja draudzīgi, uz ko viesi atbildēja ar agresīvu hokeju un piecām iemestām ripām pirmajā trešdaļā. Zemgales līdzenuma hokejisti atbildēja ar spēka paņēmieniem un trim atgūtām ripām. Turpmākā spēles gaitā ASV hokejisti iemeta vēl divas ripas, bet jelgavnieki atbildēja ar tādu pašu gūto vārtu skaitu. Rezultātā mājinieki atzina zaudējumu ar 5:7. Neilgi pirms spēles beigām "Liberty Flames" parādīja, ka prot arī kauties un darīt to profesionāli. Kaušanās neatstāja nekādu naidu, un komandas draudzīgi noslēdza kopējo tikšanos, kā arī jelgavnieki tika uzaicināti uz atbildes spēli ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!