Foto: DELFI Aculiecinieks
No 27. līdz 29. aprīlim Vācijas pilsētā Gross-Gerau norisinājās 40. skrituļslidotāju sacensības "Speedskating Kriterium", kurās šogad startēja arī Latvijas sportisti. Skrituļslidotājs Reinis Znotiņš izcīnīja jaunu rekordu Latvijai, 500 metru distanci pieveicot 41,178 sekundēs, portālu "Delfi" informē Znotiņa treneris Lauris Bitenieks.

"Tik vērienīgās sacensībās Latvijas skrituļslidotāji startēja pirmo reizi," portālam "Delfi" atklāj Bitenieks. Viņš skaidro, ka kopumā no Latvijas starptautiskajās sacensībās "Speedskating Kriterium" startējuši septiņi sportisti un sportistes.

Sacensībās Vācijā kopā piedalījās 32 valstis, aptuveni 750 sportisti. 500 metru distancē, kuru veica Znotiņš, piedalījās 107 sportisti. Znotiņš ierindojās 63. vietā. "Sacensības notika trekam līdzīgā trasē, kur braukšanas specifika ir pilnīgi cita. Es esmu trenējies maratoniem, nevis sprinta mačiem trekā, tāpēc sacensības man bija vairāk, lai saprastu, kāds ir tas līmenis treka braucējiem," dalās Znotiņš, kurš ar skrituļslidošanu aktīvi nodarbojas jau teju 10 gadus. "Ja Latvijā būtu skrituļslidošanai piemērots treks, es vispār neredzu problēmas cīnīties arī par augstākām vietām," viņš papildina.

"Šobrīd trenējos jau 10 gadus. Nākotnē vēlos cīnīties par pjedestālu ar pašiem ātrākajiem garo gabalu braucējiem, simboliskākais laikam būtu Berlīnes skrituļslidošanas maratons," par saviem nākotnes plāniem stāsta Znotiņš. Viņš papildina, ka par viņa šī brīža panākumiem liels nopelns ir trenerim Edgaram Bušenko.

Znotiņa treneris Bitenieks soctīklošanas vietnē "Facebook" publicējis video ar jaunieša sniegumu. Treneris uzskata, ka sacensībās iegūtais rezultāts bijis "pasaules ekstra klases cienīgs" un tas noteikti atzīmējams kā jauns rekords Latvijai.

Bitenieks atklāj, ka līdz pasaules rekordam Znotiņam trūcis vien nedaudz vairāk par 2,5 sekundēm. Kā liecina rezultāti, pirmās vietas ieguvēja rezultāts bija 38,657 sekundes, bet Znotiņa rezultāts - 41,178 sekundes. Iepriekšējais rekords 500 metru distancē Latvijā desmit gadus bijis Edgaram Brokānam. Viņš distanci savulaik pieveica 46,439 sekundēs.

"Interesanti, vai profesionāls riteņbraucējs varētu pārspēt skrituļotāju?" aizdomājies ir Znotiņa treneris.

Bitenieks atklāj, ka diezgan labus panākumus sacensībās guvušas arī 13 gadus vecās kadetes no Latvijas, kuras sacensībās cīnījušās par iekļūšanu divdesmitniekā savā vecuma grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!