Foto: PantherMedia/Scanpix
"Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento" savu biedru vārdā vēršas pie Jums, Māri Kučinski, lai šajā budžeta veidošanas laikā netiktu pieņemti lēmumi, kas aizvien vairāk sagrauj cilvēku ticību mūsu valstij, tās valdībai un Saeimai.

Sekojot valsts budžeta veidošanas procesam rodas aizvien lielākas bažas, ka valdība jau kuro reizi atkāpsies no saviem solījumiem finansēt veselības aprūpi kā prioritāru jomu mūsu valstī. Esam vīlušies. Veselības aprūpes finansēšanas modeļa ilgstoši veidotajās diskusijās, kurās savu viedokli pauduši tik daudz kompetentu cilvēku un organizāciju, piedāvātie risinājumi netiek ņemti vērā.

Kārtējo reizi budžeta plānošanas laikā visas sarunas ir aizmirstas un veselības aprūpei piešķirtais finansējums ir nepietiekams pat izdzīvošanai.

Veselības aprūpe nav tikai izdevumi. Tie, pirmkārt, ir ticība un paļāvība uz savu valsti, kura varēs katru savu iedzīvotāju atbalstīt ne tikai veselībā, bet arī slimībā. Tās ir investīcijas cilvēkos un tautas nākotnē. Tā ir cīņa ar "ēnu ekonomiku", jo cilvēki zinās, ka maksā nodokļus tādai valstij, kam rūp katrs tās iedzīvotājs.

Valdība vēl var izdarīt pareizo lēmumu starp ceļu sakārtošanu un valsts aizsardzību, starp ekonomikas izaugsmi un celtniecību. Un var arī pievērsties cilvēkiem, kuri vēlas dzīvot un strādāt šajā valstī. Aicinām Ministru kabinetu ieklausīties Veselības ministres Andas Čakšas argumentos un būt drosmīgiem jau šogad veikt nepieciešamās reformas pietiekama finansējuma nodrošināšanai veselības aprūpei.

Mēs neprasām neiespējamo. Mēs prasām ne vairāk kā jau patlaban saņem Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas un citu Eiropas Savienības valstu pilsoņi."

Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento" ir cilvēku ar invaliditāti un pacientu organizāciju apvienība, kurā apvienojušās 47 dažādas nacionālas un reģionālas organizācijas. Kopā organizācija pārstāv vairāk nekā 50 000 cilvēku ar invaliditāti un hroniskām slimībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!