Foto: DELFI Aculiecinieks
"Kopš dzelzceļa līnijas Rīga-Ērgļi slēgšanas pagājuši jau daudzi gadi. Šajā laikā pati sliežu ceļa vieta kļuvusi par taisnu salīdzinoši labas kvalitātes grants ceļu tiem, kas no Rīgas apvedceļa vēlas ātrāk nokļūt uz savām mājām dzelzceļa līnijas tuvumā," raksta aculiecinieks Ķeistutis.

"Tomēr satiksme ir tik neliela, ka, piemēram, pie bijušās Jauncekules pieturas perona, spēlējas bērni un aug meža zemenītes. Perons pa šiem gadiem ir krietni izrakāts, un tikai betona maliņa liecina, ka vēl pirms desmit gadiem uz tā ik rītu stāvēja cilvēki.

Pa bijušo dzelzceļa līniju var netraucēti pastaigāties un vietām novērot pūstošas sliežu gulšņu kaudzes, vietām – bedres, ko atstājuši grants zagļi. Paejot vairākus kilometrus uz Rīgas pusi, var redzēt bijušo Cekules staciju, kas bijusi daudz lielāka par salīdzinoši necilo Jauncekules pieturu. Par to liecina gan divu sliežu ceļu pēdas, gan arī stacijas ēka ar apstādījumiem, šķūnīti un soliņu paliekām vilciena gaidītājiem.

Vēl pērn stacija stāvējusi tikpat stalta, kā laikā, kad šeit pienācis vilciens, bet, visticamāk, neuzmanīga bezpajumtnieku rīcība ar uguni divstāvīgajai koka ēkai bijusi liktenīga. Kā liecina pagājušajā gadā internetā publicēts sludinājums, tad stacija, kas nodēvēta par Cekules atpūtas māju, pirms ugunsnelaimes bijusi gandrīz 40 000 latu vērta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!