Foto: DELFI Aculiecinieks
Latgalē ir ciemats ar nosaukumu Malta. Padomju laikā tur atradās viena no lielākajiem VEF filiālēm. Tajā strādāja kādi 500 ciemata iedzīvotāji. Bet visam reiz pienāk beigas. Laiki mainās, kā zināms, sen vairs nav VEF rūpnīcas, kā arī tās filiāles.

Darba darīšanās sanāca pabūt šajā izjukušajā uzņēmumā. Teritorija nolaista. Dažos cehos kaut kas tiek ražots, bet, protams, ne tādos apjomos kā toreiz.

Pārsteidza pagātnes simbolu dzīvīgums. Domāju, ka ne par velti ļaudis nesteidz no tiem šķirties – citādi jau sen būtu noņemti gan pulksteņi, gan karoga kāts, gan skaļruņi. Krāsainā metāla mednieki pamanās aiznest visu, kas nav piesiets. Bet šeit... viss vienkopus. Vai tas nozīmē, ka šie simboli nemaz nav tik nīstami?

Kaut gan, domāju, ka ne visi Maltas iedzīvotāji vispār zina, ka joprojām dzīvo vienkopus ar sociālistiskās iekārtas simboliem, bet visaugstāko ciemata punktu rotā sirpis un āmurs.


Lasiet vēl -
Esi gatavs! Vienmēr gatavs!
Rīgas pirmā supermārketa liktenis
Ražots Latvijā – bija arī tādi laiki...
Pēc sērkociņiem uz 1986.gadu
DELFI Aculiecinieks startē 'Vēstures liecinieku'

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!