Pirms kāda laika rakstīju par rūpnīcas "Sarkanā zvaigzne" produkciju. Šoreiz gribu vērst jūsu uzmanību tam, kā šodien izskatās reiz slavenās rūpnīcas teritorija.

Bijušās rūpnīcas teritorija ir liela, un šobrīd tājā atrodas tikai dažas ēkas. Pēc būtības tās pat nav ēkas, bet tas, kas no tām palicis pāri. Viss, ko varēja nolauzt un pārdot, ir nolauzts un pārdots. Katrs, kurš grasās pastaigāties pa šīm ēkām, apdraud savu dzīvību, jo stāvu grīdās ir milzīgi caurumi un plaisas. Te pacentušies metālu mednieki.

Paies vēl kāds laiks un šo ēku vietā parādīsies administratīvās vai dzīvojamās mājas. Ar lielu nožēlu jāsecina, ka rūpniecība šajā vietā visdrīzāk neatgriezīsies. Tāda ir „neatkarības“ cena. Latvija ir vajadzīga kā valsts bez jebkādas rūpniecības, kas nu jau 20 gadus veiksmīgi tiek realizēts. Pareizi darām, biedri? Tagad visu izjaucam, bet pēc tam Eiropa mūs nāk glābt? Varbūt tiks atsūtīti miljoni emigrantu no Āfrikas, kas mūsu pensionāriem nodrošinās bezbēdīgas dienas. Galvenais tikai, lai valsts sevi nenodrošinātu ar savu produkciju.

Lasiet vēl -
- 'Rīga-16' – nenokaujams braucamais
- Līgatnes slepenais bunkurs. Kartes fotografēt aizliegts joprojām!
- VEF – bija reiz tāda rūpnīca (video)


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!