Foto: DELFI Aculiecinieks
1. maijā, pastaigājoties pa mežu Jumurdas pagastā, "Delfi" lasītāja Eliza pamanīja vairāku vīriešu dīvainas darbības. Vīri steigā gāza kokus. Kolīdz Eliza sāka viņus fotografēt, vīrieši aizbēga.

"Man likās savādi, kurš gan strādātu valsts mežā 1. maijā? Kad apskatījām notikuma vietu, ieraudzījām, ka daži koki nozāģēti, bet atstāti mežā. Par notikušo vērsāmies policijā un "Latvijas valsts mežos"," raksta Eliza.

"Latvijas valsts mežu" runasvīrs Tomass Kotovičs portālam "Delfi" apstiprina, ka valsts mežā Jumurdas pagastā patiešām 1. maijā notikusi nelikumīga koku zāģēšana. "Patvaļīgi nozagti trīs koki, no kuriem divi aizvesti, bet viens palicis mežā," norādīja Kotovičs.

Par notikušo "Latvijas valsts meži" vērsušies Madonas policijā.

"Latvijas valsts meži" pateicas aculieciniekiem par ziņošanu. Uzņēmumā norādīja, ka vidēji ik gadu Latvijas mežos no kopējā ciršanas apjoma 0,01% koku izzāģēti nelikumīgi. ""Latvijas valsts mežiem" ir arī īpašas patruļas, kuras brauc un uzrauga mežus, tomēr katrs šāds aculiecinieka ziņojums ir būtisks, lai notvertu vainīgos," pauda Kotovičs.

Valsts policijā informēja, ka iesniegums par meža zādzību Jumurdas pagastā ir saņemts, pašlaik likumsargi skaidro notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!