"Delfi" redakcija saņēmusi lasītājas Annas video, kurā tuvojamies ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu iemūžināta netrafarētā policijas automašīna. Aculieciniece vērš uzmanību, ka skaņas signālu var sadzirdēt tikai, kad likumsargu spēkrats piebraucis klāt. Policijā sola pārbaudīt signālu atbilstību standartiem.

"Nesen cietām autoavārijā, kas notika saduroties ar policijas automašīnu. Tā brauca pie sarkanās luksofora gaismas. Izmeklēšanas laikā uzzinājām, ka kopš jaunu skaņas signālu iepirkuma neesam vienīgie, kas iekļuvuši avārijā ar policijas auto," klāsta Anna.

Izmeklēšanas noslēgumā saistībā ar avāriju par vainīgām atzītas abas puses. "Video var dzirdēt, no kuras vietas var sadzirdēt skaņas signālu. Jautājums lasītājiem: kā liekas, vai jūs paspētu nobremzēt no brīža, kad skaņas signāls top dzirdams?"

Valsts policijā norāda, ka likumsargu automašīnām nav jaunu skaņas signālu. Policija tos neuzstāda. Policijas operatīvie transportlīdzekļi un to aprīkojums ir piegādāts atbilstoši ārējo normatīvo aktu prasībām, tai skaitā Ministru kabineta noteikumiem, pauž likumsargi. Tiesa gan, ņemot vērā iedzīvotāju iebildumus, likumsargi tomēr pārbaudīs, vai skaņas signāli atbilst noteiktajiem standartiem, solīja VP pārstāve Simona Grāvīte.

"Ārējie normatīvie akti, tostarp Ministru kabineta noteikumi, nosaka, ka operatīvo transportlīdzekļu krāsojumam un aprīkojumam (bākugunīm un speciālajām skaņas iekārtām) jāatbilst konkrēta valsts standarta prasībām. Komersantam, kurš ir uzvarējis VP rīkotajā konkursā, ir jānodrošina šo prasību ievērošana, proti, piegādājot VP transportlīdzekļus, komersants arī aprīko tās atbilstoši kritērijos noteiktajiem standartiem," skaidro Grāvīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!