Foto: DELFI Aculiecinieks
"Rīgas nomalē var baudīt dabu, izejot apmēram kilometru garo dabas izziņas taku Daugavgrīvā. Maršrutā izvietotās plāksnes vēsta par dažādiem biotopiem – kāpām, pļavu, mežu, sastopamajiem augiem un dzīvniekiem. Neparastu šo pastaigu šobrīd padara appplūdusās palienes," klāsta fotogrāfiju autore Maija Tuče.

"Delfi" iepriekš vēstījis, ka dabas parks "Piejūra" stiepjas 36 kilometrus gar Rīgas līča piekrasti no Vakarbuļļiem līdz Inčupei. Dabas parkā var redzēt dažādus piekrastes biotopus, piemēram, pludmales, kāpas, pļavas, mežu un niedrāju. Šī ainava radusies pēdējo 200 līdz 300 gadu laikā, pateicoties izbūvētajiem dambjiem un moliem.

Šajā teritorijā uzskaitīts liels daudzums dažādu putnu sugu, tāpēc izdosies ieraudzīt ko interesantu, pat ja apmeklētājs nav liels spārnaino ceļotāju pazinējs.

Šī teritorija iekļauta Eiropas Savienības aizsargājamo teritoriju sarakstā, tāpēc tajā aizliegts iebraukt ar mašīnām, aizskart un bojāt augus un teritorijā izvietotos objektus, kurināt ugunskurus un ierīkot telts vietas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!