Foto: DELFI Aculiecinieks
24 februārī apritējusi 65.gadadiena kopš 1950.gada notikumiem Saldū. To pieminot, rīkots piemiņas pasākums Saldus Nacionālo partizānu un viņu atbalstītāju piemiņai, to iemūžināja portāla "Delfi" lasītājs Jānis.

Piemiņas pasākumā piedalījās Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, pieminot 65 gadus kopš Īles bunkura komandiera Kārļa Kraujas krišanas, informē Aizsardzības ministrija (AM).

Atceres pasākumi iesākās ar piemiņas svētbrīdi Saldus Sv.Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcā, pēc svētbrīža tika demonstrēta filma "Segvārds Vientulis", kam sekoja svinīgs gājiens uz piemiņas vietu Striķu ielas un Lauku ielas krustojumā un ziedu nolikšana pie pieminekļa.

"1949.gada 17.martā 24 partizāni, kas tobrīd atradās bunkurā, izcīnīja pēdējo, ļoti nežēlīgu un nevienlīdzīgu kauju pret vismaz 700 vīru lielo Valsts drošības ministrijas karaspēku. Bojā gāja 15 partizāni, deviņi tika sagūstīti un kopā ar atbalstītājiem izsūtīti uz Sibīriju. Čekas uzbrukuma laikā bunkurā neatradās īpaši meklētais grupas komandieris Kārlis Krauja un divi viņa līdzgaitnieki. Viņus čeka izsekoja un nošāva 1950. gada 24.martā Saldū," norāda AM.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!