Foto: DELFI Aculiecinieks
Baldones iedzīvotāji 2. decembrī visu dienu varēja novērot kādu grāvī pamestu automobili. Pašvaldības policija skaidro, ka tā saimnieks nav atrasts un bez īpašnieka piekrišanas spēkratu aiztikt liedz likums.

"Baldones novadā visa 2. decembra garumā šādā veidā (fotoattēlos) tika ievērota mašīna grāvī. Tika zvanīts pašvaldības policijai, uz ko viņi atbildēja, ka gaida īpašnieku ierašanos. Bezatbildīga rīcība gan no auto īpašnieka, gan likumsargu puses," vērtē Līva.

Baldones pašvaldības policijas informācija liecina, ka fotoattēlos redzamā spēkrata vadītājs, būdams alkohola reibumā, nobrauca no ceļa un iebrauca grāvī. Tiesa, avārijai nav aculiecinieku un vadītāju likumsargiem šoreiz neesot izdevies pieķert, pastāstīja Baldones pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Mareks Zālītis.

Automašīna grāvī atradusies ilgāku laiku. "Pašvaldības policijas darbinieki visas dienas garumā sēdēja netālu un vaktēja, kad uzradīsies īpašnieks vai kāda cita persona, kura gribētu ar šo transportlīdzekli braukt," norādīja Zālītis. Spēkratam nav izieta tehniskā apskate.

Kā skaidroja Zālītis, avarējušu spēkratu grāvī pamest neviens neaizliedz, izņemot gadījumus, kad ir cietušie vai nodarīts kaitējums trešajām personām. Bez īpašnieka atļaujas privātīpašumu aiztikt citiem nav tiesību un par to draud kriminālatbildība.

Grāvī pamestā spēkrata īpašniekam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa novietošanu ārpus braucamās daļas, pastāstīja Zālītis.

Pašvaldības policijas galvenais uzdevums ir nodrošināt sabiedrisko kārtību novadā, akcentēja Zālītis. Pašvaldības policijai nav jānodarbojas ar ceļu un tam piegulošās teritorijas uzturēšanu.

"Diemžēl, nepieķerot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju notikuma brīdī, pārsvarā nav iespējams to saukt pie jebkādas atbildības. Ja vien pārkāpējs pats atzīstas, ka, piemēram, vadījis transportlīdzekli alkohola reibuma stāvoklī un pēc avārijas brīža alkoholiskos dzērienus nav lietojis," notikušo komentēja Zālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!