Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas 49. bērnudārzā bērni kopā ar vecākiem un audzinātāju, gaidot Latvijas simtgadi, no koka un dzijas izgatavojuši oriģinālas un skaistas Latvijas kartes.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas 49. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Baiba Gaidamoviča, kartes izgatavotas, lai bērnos audzinātu mīlestību pret Latviju un lai attīstītu sapratni par patriotismu, Latviju, valsts stvētku mēnesi. "Bērni un vecāki realizēja savu ideju bērnudārza kopprojektā "Ieskandināsim Latvijas simtgadi". Kopā veidojām mīļdarbiņu. Īpašas Latvijas kartes," stāsta Gaidamoviča.

Projekts "Ieskandināsim Latvijas simtgadi" Rīgas 49. pirmsskolas izglītības iestādes 4. grupā īstenots dienu pirms Lāčplēša dienas – Mārtiņdienā, piedaloties grupas bērniem kopā ar vecākiem.

Pirms darba grupā ģimenēm uzticēja svarīgo mājas darbu – nagliņu iesišanu koka dēlīšos, uz kuriem iezīmēta Latvijas teritorijas kontūra, teic Gaidamoviča.

Mārtiņdienas pēcpusdienā bērni kopā ar vecākiem strādāja grupā. Katra ģimene izvēlējās dzijas kamoliņus, ar kuriem uz koka dēlīša, tinot dziju ap nagliņām, veidoja savu Latviju.

"Katrs darbs ir ļoti individuāls, piepildīts ar mīlestību, un katrai ģimenei ir savs stāsts, kāpēc tieši tāda ir viņu Latvija. Darbs visus vienoja un Mārtiņdienas pēcpusdiena izvērtās par ļoti jauku kopā būšanas pasākumu," prieku par paveikto neslēpj Gaidamoviča.

Skolotāja lielu paldies teic grupas bērniem un viņu ieinteresētajiem un atbalstošajiem vecākiem, kuri palīdzēja īstenot šo ideju līdz skaistam rezultātam.

"Mīļdarbiņi" nonāks katra audzēkņa ģimenē, taču tie priecēja arī svētku koncerta skatītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!