Otrdien, 9. maijā, Rīgā, Stirnu ielā ap pulksten 20 dega piecstāvu nama trešā stāva dzīvokļa balkons, portālam "Delfi" ziņo aculieciniece Ksenija Vēvere.

"Es biju izgājusi ārā, jo redzēju dūmus. Redzēju, kā kaimiņi mēģina dzēst ugunsgrēku blakus balkonā. Neviens neielaida pašā dzīvoklī," raksta Ksenija. Viņa atminas, ka notikuma vietā ieradās trīs ugunsdzēsēju un viena ātrās palīdzības brigāde.

Kāpjot pa kāpnēm, ugunsdzēsēji metuši laukā visus priekšmetus, kas atradās uz balkona. Dienesta darbinieki, kas atradās lejā, apdzēsa degošos priekšmetus, stāsta Ksenija. "Ugunsdzēsēji, kas palika, mēģināja klauvēt pie durvīm un pie logiem. Beigās izrādījās, ka visu šo laiku dzīvoklī atradās sirmgalve, kura nezināja par notiekošo," raksta Ksenija.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) ziņo, ka otrdien, 9. maijā, pulksten 20.53 saņemts izsaukums uz Stirnu ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka deg sadzīves mantas piestāvu dzīvokļu nama trešā stāva balkonā viena kvadrātmetra platībā.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 21.22.

Valsts policijā pauž, ka notikuma vietā ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes nav konstatētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!