Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsies sašutis lasītājs Ints, kurš nofotografējis un redakcijai atsūtījis attēlu ar numurzīmes paliktnī iestrādātu padomju simboliku – CCCP, sirpi un āmuru.

"Vēlos zināt, kurā gadsimtā un valstī dzīvo šī automobiļa īpašnieks? Kur gan skatās policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija. Neeksistējošās valsts simbolika taču ir aizliegta," sašutumu pauž Ints.

Portāls "Delfi" jau vairākkārt iepriekš vēstījis par spēkratiem, kas papildināti gan ar nacistiskās Vācijas, kā arī Krievijas simboliku, tostarp karodziņiem salonā vai numurzīmē. Latvijas likumdošana numurzīmes paliktņa izdaiļošanu neierobežo.

Kā ziņo "Delfi" lasītāji, tad šādus numurzīmes paliktņus ar iestrādāju padomju, nacistiskās Vācijas simboliku, kā arī uzrakstu "Rossia" un Krievijas karogu, var brīvi iegādāties tirdziņos un bodītēs pie lielveikaliem. Tāpat šādi paliktņi pieejami tirgū "Latgalīte" un Rumbulā.

Valsts policijā skaidrots, ka bijušās PSRS simbolikas izmantošanas vispārējs aizliegums Latvijā nepastāv. Tādējādi arī simbolikas lietošana, piemēram, automobiļa salonā, ir atļauta.

Ierobežojumi attiecas tikai uz publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem. Arī uz sapulcēm, gājieniem un piketiem. Šādos gadījumos aizliegts izmantot PSRS, bijušo padomju republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas, svastiku, SS zīmes, kā arī padomju simbolus, proti, sirpi un āmuru, piecstaru zvaigzni, pat, ja tā atainota stilizētā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!