"19. decembrī OZO ledus hallē Jelgavas amatieru hokeja komanda "Tērvete" sarīkoja uz ledus labdarības pasākumu bērniem-bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem kopā ar Latvijas sporta un popmūzikas zvaigznēm," raksta Ruslans Antropovs.

"Uz pasākumu tika aicināti bērni no ģimenes atbalsta centra "Lejasstrazdi" un sociālās aprūpes centra "Tērvete".

Bērni sākumā jutās bikli, jo ieraudzīt un kāpt virsū uz ledus laukuma viņiem bija liels piedzīvojums. Tikpat biklas bija arī zvaigznes, jo īsti nezināja, kas būs jādara. Zvaigznes pārstāvēja Eiropas čempione tāllēkšanā un Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Ineta Radēviča, Rīgas "Dinamo" hokejisti Pjotrs Sčastļivijs, Krišjānis un Miķelis Rēdlihi, grupas "Prāta Vētra" puiši – Jānis Jubalts un Māris Mihelsons, Paraolimpisko spēļu čempions Aigars Apinis, bet pasākumu vadīja Rīgas "Dinamo" tehniskais direktors un "Superbingo" raidījuma vadītājs Armands Simsons.

Nebija pagājušas pat desmit minūtes, kad komandas "Tērvete" spēlētāji un zvaigznes atrada kopējo valodu ar bērniem. Piedaloties kopējās hokeja stafetēs, gan bērni, gan zvaigznes iekarsa tā, ka vairs nevēlējās kāpt no ledus nost. Pārsteidzoši, ka par pasākumu bija priecīgi ne tikai bērni, bet arī pieaugušie, kuru acis mirdzēja aiz laimes. Protams, bērnus prom nelaida bez saldām dāvanām. Visu jampadraci uzfilmēja "Latvijas Televīzijas" sporta žurnālists Armands Tripāns, kurš apsolīja to visu parādīt 2015. gada janvāra beigās.

Pasākuma noslēguma pieaugušie nosprieda, ka pasākums ir izdevies un ka bija tikai nedaudz vajadzīgs, lai sagādātu prieku bērniem. Tomēr tas viss nebūtu iespējams bez komandas "Tērvete" kapteiņa Ata Jaunzema organizācijas un atbalstītājiem. "Pure Food" un Jānis Paškauskis sagādāja saldumus, Uldis Valters sarūpēja autobusu bērnu atvešanai, Dainis Liepiņš piedāvāja ledus laukumu, bet pārējie atvēlēja savu brīvo laiku, lai kārtējo reizi pierādītu, ka varam daudz ko paveikt kopā. Vajag tikai darīt."

Portāls "Delfi" aicina dalīties ar savu stāstu – video, fotogrāfiju un/vai raksta formā, kur esi iemūžinājis to, kā pats vai kāds cits cilvēks sagādā pirmssvētku prieku citiem.

Tie, kuriem izdosies iemūžināt aizkustinošos brīžus, cīnīsies par "Delfi Aculiecinieka" balvu - "Galactico" dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā - "Origo", "Alfa" un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!