Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pirms divām nedēļām, ejot pa 11. novembra krastmalu uz Valsts prezidenta pils pusi, ievēroju kādu mūra posmu, kas izsauca manī neizpratni," raksta Leons Stiprais.

"Tas ir mūris starp Poļu gāti un Anglikāņu ielu. Ievēroju, ka mūris ir nošķiebies uz ietves pusi un plaisas patiešām ir iespaidīgas. Tās sapuvušās koka konstrukcijas, kurām būtu jānotur vairāku desmit tonnu smagais mūra un zemes drauds, manī izraisīja tikai nožēlu. Anglikāņu baznīca ar saviem brūkošajiem ķieģeļiem arī nav droša. Taisnības labad jāsaka, ka bīstamajā zonā ietilpst arī kāds privātās mājas terases laukums.

Bieži piedaloties parādēs zinu, ka šos mūrus cilvēki izmanto kā skatu laukumus. Man ļoti negribētos, lai novembra svētku laikā notiktu sienas nogruvums. Pietiks Latvijai nelaimju.

Tukumnieki jau sen ir izgudrojuši veidu, kā nodrošinātu ērtu masveida pasākumu skatīšanos. Kāpēc tādas saliekamās tribīnes nevar izvietot gar 11. novembra krastmalas malām?

Ceru, ka pilsētas būvvaldes inspekcija darīs visu, lai svētkus neapdraudētu kārtējā traģēdija".

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Rīgas pilsētas būvvaldes komentārs

Foto: DELFI

Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektori tuvākajā laikā apsekos minēto mūra sienu. Pēc vizuālās apskates tiks sagatavots atzinums, kurā teritorijas īpašniekam tiks uzdots par pienākumu konkrētā, noteiktā laikā veikt mūra sienas tehnisko apsekošanu un iesniegt Būvvaldē sertificēta speciālista sagatavotu tehniskās apsekošanas slēdzienu.

Ja Būvvaldes inspektoru vizuālās apsekošanas laikā tiks konstatēts, ka konkrētā mūra siena rada draudus personu drošībai, īpašniekam tiks uzdots nekavējoties norobežot bīstamo zonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!