Foto: DELFI Aculiecinieks
"Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis, kas tagad atbild par fotoradariem, bija teicis, ka tie netiks slēpti. Izrādās, ka tomēr slēpj. Pēc vēlēšanām viss pa vecam," raksta Jānis.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

CSDD komentārs

Foto: DELFI

Kā 'Delfi' informēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Korbe, attēlos redzamās ierīces nav CSDD fotoradari. Visticamāk, tie varētu būt pārvietojamie fotoradari, kas ir Valsts policijas pārziņā.

CSDD pārziņā ir un būs stacionārie, nevis pārvietojamie fotoradari, un tos plānots sākt uzstādīt no šī gada nogales.

CSDD no savas puses par stacionārajiem fotoradariem vien var piebilst to, ko sacījuši jau iepriekš: CSDD īpašu uzmanību pievērš tam, lai radaru ieviešana un darbība ir caurskatāma.

Līdz šim CSDD jau veikusi rūpīgu un apjomīgu darbu, lai noteiktu mērierīču atrašanās vietas – analizēti ceļu satiksmes negadījumi, transportlīdzekļu plūsma, ievainoto un bojā gājušo skaits. Kā informē CSDD pārstāve, oktobra sākumā noslēdzies iepirkums par stacionārajiem fotoradariem (vairāk informācijas šeit).

CSDD uzskata, ka radariem jābūt sabiedrībai saprotamam instrumentam satiksmes drošības uzlabošanai, prevencijai, kā arī vidējā braukšanas ātruma samazināšanas un ievērošanas nodrošināšanai, nevis naudas pelnīšanas avotam. Tāpēc pirms stacionāro fotoradaru atrašanās vietām plānots izvietot informatīvas zīmes.

Papildinformācija par stacionārajiem fotoradariem, ko plānots sākt uzstādīt no šī gada nogales, atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!