Foto: Shutterstock
Līdz ar aukstā laika iestāšanos ir palielinājusies iespēja saķert kādu saaukstēšanās bacili vai vīrusu. Kā informē Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti, Latvijā konstatēti jau divi gripas saslimšanas gadījumi.

Latvijā reģistrēti jau divi gripas gadījumi

DELFI Aculiecinieks vērsās pie lasītājiem ar jautājumu, kāds ir labākais veids, lai izsargātos no gripas un saaukstēšanās? Turpinājumā lasītāju praktiskie padomi. (gramatikas un ortogrāfijas kļūdas atstājam pašu komentāru autoru ziņā)

Temīda, 15.12.2010
Ķiploku tinktūra: 250 gr.ķiploku aplej ar 250gr. degvīna. 2.nedēļas tura tumsā, siltumā, tad nospiež un dzer 50.gr piena pilina 25.pilienus un 20.min pirms ēšanas. Neviena zaraza nelīdīs klāt un vēl holesterīns nokritīs!

Janis, 15.12.2010
INGVERA TEEJA AR MELNIEM PIPARIEM UN MEDU . NORVEEGIJAS RECEPTE . DAZAS SKEELIITES NO INGVERA SAKNIITES APLEJ AR VERDOSU UUDENI ,PIEVIENO PIPARUS UN MEDU PEEC GARSAS . INGVERA SAKNE DAARZENU VEIKALAA . ESIET VESELI !

Smuidris, 15.12.2010
Aflubīns, aflubīns un vēlreiz aflubīns! Lai gan nebūt neesmu no tādiem, kas tic homeopātiskiem brīnumiem, kurus tādi kantorīši kā Bitners reklamē LTV1 pesnionāru auditorijai, taču šis nu vienreiz ir izņēmums. Pie mazākās sajūtas, ka kaut kas nav labi (nogurušas acis, sāpes deniņos, deguns pilns) uzreiz nopērku aflubīna flakoniņu, nēsāju to visur līdzi un ik pēc divām - trim stundām iepilinu mutē 7-10 pilienus. Un tad slimība mūk!

nekādu ķīmiju, 15.12.2010
Liela ķiploka daiviņa 3x nedēļā.
Vēl labāks paēdiens - puslitrs dzērvenes, trīs lielas ķiploka galviņas un trīs ēdamkarotes medus. Visu sablenderē un ļoti laba zapte sanāk. Lieto pa ēdamkarotei dienā.

Es daru tā, 15.12.2010
Nopērku kg citronu, kg laimu, sagriežu mazos gabaliņos, ielieku burkā, aleju ar shnabi un lieku trīs nedēļas tumsā nostāvēties. Pēc tam visu masu sablenderēju, atjaucu pēc garshas ar medu un profilakses pēc ēdamkaroti dienā sev un ģimenei. shnjabja smaka un garsha ir pilnībā pagaisusi, pat nav spirta sajūtas, kas piemīt aflubīnam. Es sho brūvējumu saucu par dabisko aflubīnu. Vēl, protams, tējas. Ne iesnu jums!:)

R., 15.12.2010
Es vakcinējos pret gripu jau 15 gadus pēc kārtas, ne vienu reizi neslimoja. Pirms tam slimoja ar gripu regulāri. Tā nav reklāma, bet reālie fakti. Sakumā vakcīnu apmaksāja darba devējs, tagad to apmaksa mana veselības polise. Saprotu, kā ja vakcinēties par saviem līdzekļiem, tas nav lēti. Tāpēc valstī jādod iespēju vakcinēties pret gripu tiem cilvēkiem, kuri to grib.

Junona, 15.12.2010
Pirtiņa, pirtiņa un vēlreiz pirtiņa :) Der arī ķiploki un ingvera tēja, bet pirts stiprina imunitāti. Un nevajag teikt, ka pilsētniekiem nav iespēju iet pirtī, ir, es pati esmu rīdziniece, mēs esam bariņš domubiedru, reizi nedēļā īrējam pirti pašā Rīgas centrā un tas nemaz nav dārgi - 2, augstākais 3 lati no cilvēka, atkarībā no cilvēku skaita. Mēs esam ap 10, tagad ziemā vairāk. Un vispār, kas tā gripa tāda ir? :)

sarmucis17, 16.12.2010
Mans brīnumdzēriens-krūzē 3-4 karotes upeņu ievārījums,pa trešdaļtējkarotei kanēļa un maltu čilli piparu samaisa,pielej vārošu ūdeni un pēc kādām 10min.50gr.šņabi,balzāmu vai ko taml.un izdzer ar visiem biezumiem.Vakara gaitā atkārto-jautrība un veselība garantēta.Iedarbību pastiprina pozitīva domāšana un laba sabiedrība.Der tikai pieaugušajiem:)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!