Foto: DELFI Aculiecinieks
21. jūlija rīta stundās Tukumā sākās ielu vingrošanas čempionāts, kur klāt bija arī "Delfi" uzticīgais lasītājs Leons Stiprais. Redzēto viņš iemūžinājis plašā fotogalerijā.

"Tīri nejauši Tukuma centrā "uzdūros" skaļam pasākumam, par kura norisi iepriekš nebiju dzirdējis. Ielu vingrošanas čempionātu Tukuma centrā organizēja "Tukuma Ielu Vingrotāju Sporta biedrība". Man nācās pat noīrēt taksometru, lai pagūtu ar fotoaparātu iemūžināt šo neparasto un pavisam nesen sākušos sporta veidu.

Tukumnieki ielu vingrošanas biedrību sāka attīstīt apmēram 2015. gadā. Ielu vingrošanas sports neveicina anabolo (androgēno) hormonu lietošanu, ko tik neatlaidīgi slēptā veidā propagandē dažādie fitnesa un smagsvaru zāļu īpatņi. Ielu vingrošanai ķermeņa masa neko nedod. Nepieciešams dzelžains tvēriens, lokanība un bezbailība. Būtu labi ja atrastos medicīnas darbinieki, kas paskaidrotu šiem sportistiem, ka alkohols un smēķi traucē, kā arī nākotnē traucēs sasniegt augstus rezultātus.

Bija patīkami uzzināt, ka ielu vingrotājiem savu palīdzību neliedza Tukuma ledus halle un sponsori. Arī par savu sportistu drošību šī organizācija rūpējās. Ceru, ka sporta veidam attīstoties, arī Tukuma novada dome sporta veidam atvēlēs līdzekļus, lai čempionātā varētu algot mediķus, kas apstrādātu sīkas traumas. Latvijai ir vajadzīgas latviski runājošas sporta biedrības, lai attīstītu jaunatnes spēku, drosmi un kolektīvismu."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!