Portāla "Delfi" lasītājs Jevgenijs Luhnevs atsūtījis video, kurā ar dronu iemūžinājis iespaidīgas ainas no ugunsgrēka Slokā, kur dzēšanas darbi turpinās joprojām.

Kā ziņots, svētdienas pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba pirmdienas rītā, pulksten 5.17, ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa. "Pasažieru vilciens" uz laiku apturēja vilcienu kustību Tukuma līnijas posmā no Slokas līdz Ķemeriem. Vilcieni visās Tukuma līnijas stacijās kursēja ar iespējamu kavēšanos.

VUGD aicināja cilvēkus uzturēties drošā attālumā no degšanas vietas, brīdinot, ka dūmi var būt kaitīgi veselībai. Ugunsgrēka vietā bija ieradušies arī VVD speciālisti.

SIA "Prima M" reģistrēta 2011. gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2846 eiro. Uzņēmums pieder SIA "SO Trust", kura vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!