Foto: DELFI Aculiecinieks
Ogrē nepārredzamā vietā izvietota "STOP" zīme Jaunogres un Raiņa prospektu krustojumā rada bīstamas situācijas, ziņo aculiecinieks Jānis Zvans.

""Google maps" attēlos skatāms, ka "STOP" zīme aiz koka te atrodas jau labu laiku. Spēkrati šajā posmā pārvietojas ar 50 kilometriem stundā un zīmi pamana vien pēdējā mirklī, nevis 75 metrus iepriekš, kā tam būtu jābūt. Arī no rīta logā spīdošā saule padara situāciju vēl sliktāku. Tas var beigties tiešām bēdīgi," stāsta Jānis, piebilstot, ka nesaprot, kāpēc atbildīgās iestādes pamana vien satiksmes noteikumu pārkāpumus un avārijas, bet nemēģina novērst to cēloņus, kā, piemēram, nepareizi izvietoto "STOP" zīmi.

Viņaprāt, šajā situācijā nav ievērots "Ceļa zīmju un apzīmējumu rokasgrāmatā" rakstītais, ka ceļa zīmes jāuzstāda tā, lai diennakts gaišajā laikā to redzamības attālums būtu vismaz pusotrkārtīga braukšanas ātruma vērtība izteikta metros. Formula atrodama arī Ceļu satiksmes noteikumos.

Portāls "Delfi" lūdza Ogres novada domei komentēt situāciju Jaunogres un Raiņa prospektā. Kā norādīja domes preses sekretāre Sintija Pabrieža, aculiecinieka reportāža otrdien, 20. septembrī, izskatīta Ogres novada pašvaldības ceļu uzraudzības komisijas sanāksmē. Pabrieža pauda, ka P/a "Ogres namsaimnieks" speciālisti šo jautājumu nedēļas laikā atrisinās.

Domes pārstāve aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par satiksmes organizēšanas problēmām pašvaldībā, vēršoties "Ogres namsaimniekā" vai pie sabiedrisko attiecību speciālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!