Foto: Shutterstock
"Delfi Aculiecinieks" izraudzījies spilgtākās pēdējo trīs mēnešu, proti, maija, jūnija un jūlija reportāžas.

Maijā lasītājus aicinājām dokumentēt 4. maija, par Baltā galdauta svētkiem sauktās Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas svinības. No iesūtītajām piecām reportāžām par uzvarētāju esam atzinuši reportāžu no Laidu pamatskolas. Skolēni un pedagogi mācību iestādē iedibinājuši kopīgu 4. maija atzīmēšanas tradīciju. Dāvanā – ekskluzīvs "Latvijas Valsts simtgades galdauts".

Savukārt starp reportāžām, kuras sūtītas, atsaucoties aicinājumam "Kā kuģis vai medūzas – 'Delfi Aculiecinieks' aicina iemūžināt neparastas formas mākoņus", par veiksmīgāko atzīta "Kaija virs Inčukalna".

"Delfi" lasītāju lielo zivju fotogrāfiju konkursā uzvarējusi reportāža no Ludzas ezera, kur notverts 7,3 kilogramus smags zandarts.

Tāpat "Delfi Aculiecinieks" apbalvo vēl astoņas spilgtas pēdējo trīs mēnešu laikā sūtītas reportāžas.

Kā vienu no interesantākajām reportāžām aizvadītajos mēnešos izraudzījāmies Arņa Šimena "Foto: Vispasaules birofilu salidojums Polijā".

Lasītāju sirdis maijā iekaroja Romāna iemūžinātā "pasaules mala" Ķekavā, Odukalnā. Romānam izdevies parādīt Rīgas Hes no neierasta skatu punkta.

Balvu saņem arī piecu bērnu tēvs Andris Taranda par to, ka uzrakstīja un "Delfi Aculieciniekam" uzticēja savu redzējumu par skolu sistēmu Latvijā.

Kā vien no spilgtākajām jūnija reportāžām izvēlēta Ivara vēstījums par viņa pieredzi, Latvijā norisinoties starptautiskajām militārajām mācībām "Saber Strike". Ivars iemūžināja, kā viņa privātmājas pagalmu, iepriekš nebrīdinot, ieskauj militārā tehnika un sākas apšaude.

Starp uzvarētājām, jūnija reporāžām ir arī Evelīnas vēstītais par to, kā viņas privātmājas baseinā Rīgā plunčājās alnis.

Kvalitatīvu video jūnijā operatīvi, proti, tūdaļ pēc notikušā, portālam "Delfi" atsūtīja lasītājs Ardis, kurš iemūžināja spēcīgās vētras postījumus Siguldas novadā, Jūdažos. Arī Ardis par sūtījumu saņem "Delfi Aculiecinieks" balvu.

Balvu piešķiram arī Kalvi Kazakam par to, ka izdevies dokumentēt Latvijas Nacionālās operas un baleta apstādījumus no cita redzesleņķa. Kalvim izdevās novērot bebru, kurš norauj apstādījumu augus un nes uz Rīgas kanālu.

Savukārt jūlijā uzvarētāja reportāža ir stāsts par čūsku zem automobiļa dzinēja pārsega.

Uzvarētāju reportāžu autori saņems dāvanu kartes "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar balvu saņēmējiem sazināsimies personīgi, lai vienotos par dāvanas saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!