Naktī uz 16. martu Rīgā, Purvciemā garāžu kooperatīvā "Purvciems-4" uzlauztas vismaz desmit garāžas, portālam "Delfi" ziņo anonīms aculiecinieks. Valsts policijā norāda, ka par notikušo pašlaik saņemti pieci iesniegumi. Par diviem no tiem uzsākts kriminālprocess.

"Delfi" aculiecinieks atzīst, ka ir nobažījies par garāžu tālāko nākotni. "Man radies jautājums, par ko tad es maksāju, ja apsargi naktīs nevis skatās, kurš brauc vai iet iekšā un ārā, bet vienkārši guļ?" noraizējies aculiecinieks, piebilstot, ka daļa cilvēku garāžas ir nopirkuši, bet daļa – īrē. Teritorijā neesot novērošanas kameru.

Zādzības noritējušas garāžu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības "Purvciems-4" garāžās Lielvārdes ielā 132.

Garāžu apsargs protālam "Delfi" sacīja, ka durvis garāžām uzlauztas arī iepriekš. Tomēr šoreiz tas darīts vienlaikus ar vairākām, kopumā septiņām garāžām. Apsargs arī pieļauj, ka zagļiem tas izdevies apsargu darba rutīnas dēļ. Apgaitu teritorijā viņi veicot ik pa stundai.

Valsts policijā portālu "Delfi" informē, ka par notikušo saņemti pieci iesniegumi. Trīs gadījumos tie ir par mantas bojāšanu, piemēram, sabojāta durvju slēdzene, taču no garāžas nekas nav ņemts. Savukārt divos gadījumos uzsākts kriminālprocess par zādzību ar iekļūšanu. Cietušajiem nozagti dažādi elektroinstrumenti. Zaudējumu apmērs vēl tiek precizēts.

Vainīgajiem draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai arī bez tās.

Ja kādam ir informācija par to, kurš izdarījis šos noziegumus vai arī ir kāda cita informācija, kas varētu noderēt izmeklēšanā, Valsts policija aicina ziņot pa tālruni 67090900 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!