Kopš ceturtdienas spēcīga vētra "Frīderike" purina Rietumeiropu. Ziņots par bojāgājušajiem Nīderlandē un Beļģijā. Sanders portālam "Delfi" atsūtījis video un foto, kas tapuši, ceturtdien mērojot ceļu no viesuļa plosītās Nīderlandes uz Vāciju, ko skārusi vētra "Fredirīke". Ar novēroto Vācijā dalījies arī lasītājs Gundars Grēgers.

Aculiecinieks Sanders raksta, ka ceturtdien bijis ceļā no Nīderlandes uz Vāciju. "Sajūta bija samērā dramatiska. Visu laiku jāskatās uz kokiem gar ceļa malām, nezinot, kurā brīdī tie lūzīs," sajūtas apraksta Sanders.

Saskaņā ar Sandersa vērstīto, Vestfālenē gandrīz visi autobāņi ceturtdien bijuši slēgti. Daudz avāriju. "Braucu no Holandes uz Vāciju pa mazajiem ceļiem. 150 kilometrus mēroju trīs stundās," informē Sanders.

Savukārt Gundars ziņo, ka Vācijā ceturtdien uz A7 šosejas "pūta ne pa jokam".

"Delfi" vēstīja, ka, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, Vācijā vētras "Frīderike" vēja ātrums brāzmās var sasniegt 32 metrus sekundē (115 kilometrus stundā). Zemās gaisa temperatūras dēļ daļā valsts apledojuši ceļi. Policija ceturtdien ziņoja, ka Lejassaksijā apledojuma dēļ naktī gandrīz katru minūti notikušas avārijas. Ceļu satiksmes negadījumu dēļ uz laiku tika slēgti vairāki ceļi Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē un citviet, kur sniegs un ledus apgrūtinājis braukšanu.

Drošības apsvērumu dēļ daļēji norobežots Ķelnes katedrāles laukums. Vairākos Vācijas reģionos atceltas mācības skolās. Vācijas ziņu aģentūra DPA vēstīja, ka laikapstākļu dēļ atcelti tikai pāris avioreisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!