Spraigi notikumi 20. aprīlī risinājušies Rēzeknes centrā. Iedzīvotāju acīm pavērās aina, kurā policists aiztur vīrieti, to saslēdzot rokudzelžos un pielietojot fizisku spēku. Valsts policijā informē, ka aizturēta meklēšanā esoša persona.

Lasītājs, kurš portālam atsūtījis video, norāda, ka policista rīcība, aizturot vīrieti Rēzeknes centrā, pilsētas iedzīvotājos raisījusi neizpratni, dusmas un šoku. "Likuma pārstāvis pārkāpa visas iespējamās normas. Notikušo redzēja arī mazi bērni. Pilsētas iedzīvotāji ir šokā," notikušo komentē video autors.

Valsts policijā ziņo, ka 20 aprīlī Rēzeknē satiksmes uzraudzības darbinieks pamanījis savādi braucošu auto, ko apturējis, lai veiktu vadītāja pārbaudi. Kontatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies 1,36 promiļu stiprā alkohola reibumā, turklāt uzrādīja viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Autovadītāja tiesības vīrietis nav ieguvis. Veicot pārbaudi arī atklājies, ka persona atrodas meklēšanā.

"Vīrietis izrādīja pretošanos, mēģināja bēgt no notikuma vietas. Tomēr policijas darbinieks, kaut arī līdz papildspēku ierašanās brīdim būdams viens pats, vīrieti aizturēja," pastāstīja VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova. Likumsargs rīkojies atbilstoši apstākļiem, pauž Belova.

Pret aizturēto vīrieti sākti divi kriminālprocesi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām, kā arī par viltotu dokumentu izmantošanu. Ierosināta arī lietvedība par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!