Ceturtdienas pēcpusdienā kāds Rīgā ieklīdis alnis bija devies peldē privātmājas baseinā, ziņo mājas saimniece Evelīna.

"Pa logu šādu skatu bieži neredzēsi, it īpaši, ja dzīvo Rīgā. Alnis staigā pa mūsu sētu un jau pēc brīža nolemj relaksēties baseinā," raksta Evelīna.

Dzīvnieku no baseinā ārā dabūt izdevās, vien piesaistot policiju, veterināro dienestu, kā arī ugunsdzēsējus. Alnis esot ticis neitralizēts, izvilkts no baseina un droši nogādāts uz mežu, ziņo aculieciniece un bilst, ka "sajūtas ir neaprakstāmas".

Rīgas pašvaldības policija ceturtdien, ap pulksten 8, no rīta saņēma izsaukumu Rīgā par to, ka ielās ir alnis. Piesaistot Valsts policijas darbiniekus, alni centās notvert, šķērsojot ceļu un mēģinot vadīt uz vietu, kur nav cilvēku, portālu “Delfi” informē pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

“Alnis bēga un ieskrēja privātmāju teritorijā, iekrita baseinā. Piesaistot Beinerta klīnikas darbiniekus, alni ar trankvilizatoru palīdzību neitralizēja. Glābēji to izcēla. Alnis nogādāts mežā,” informēja Sadovskis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pulksten 12.11 saņēmuši izsaukumu uz Steigas ielu Rīgā, kur piemājas baseinā bija iekritis alnis, portālu "Delfi" informē VUGD pārstāve Inta Šaboha. Piesaistīta veterinārā klīnika, kuras darbinieki dzīvnieku iemidzināja, savukārt glābēji, izmantojot šļūtenes, alni no baseina izcēla. Tālāk alnis nodots veterinārās klīnikas ziņā, zināja teikt Šaboha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!